Çiftçi sendikaları tek sendikada birleşti

Çiftçi sendikaları tek sendikada birleşti

Fındık-SEN Gn.Bşk. Kutsi YAŞAR Ürün bazında örgütlendiğimiz sendikalarımızda birlikte belirlediğimiz konularda daha güçlü bir şekilde hak arama ....

Fındık-SEN Gn.Bşk. Kutsi YAŞAR Ürün bazında örgütlendiğimiz sendikalarımızda birlikte belirlediğimiz konularda daha güçlü bir şekilde hak arama mücadelemizi sürdürmek için Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu-ÇİFTÇİ- SEN çatısı altında birleşmeyi kararlaştırdık" dedi.

           

 Yaşar yaptığı açıklamasının devamında:

Dünyanın yeniden yapılandırıldığı bu süreçte Türkiye tarımı tahrip ediliyor, çiftçiliği ortadan kaldırıp yerine şirket tarımcılığını ikame edecek ekonomik, sosyal, politik adımlar atılıyor. Oysa tarım bir kültür ve yaşama biçimidir. Şirketlere bırakılamayacak kadar hem üreticiler hem de tüketiciler için yaşamsal önemdedir.   


1980"li yıllardan bu yana, önce IMF ve Dünya Bankası (DB) programlarında, sonra da Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) kural ve normları aracılığıyla azgelişmiş ülkelere kabul ettirilmeye çalışılan politikalar; tarımsal ürün ve girdi piyasalarındaki destekleme alım, destekleme ve sübvansiyon gibi müdahalelerin tasfiyesidir. Bu tasfiye aslında çiftçilerin tasfiyesi anlamına gelmektedir.  


Çiftçiler hakkında alınan bu kararlar bilindiği gibi adına alına gelmektedir. Çiftçiler adına bu kararlar alına gelinirken haklarının mücadelesini verecekleri bir örgütlülükleri yoktur.  


Çiftçiler olarak çıkarlarımızı ulusal ve uluslar arası kurumlar, şirketler ile diğer yapılar karşısında korumak ve geliştirmek amacıyla çeşitli tarihlerde ürün bazında yedi sendika kurmuştuk.

 Bunlar; Üzüm üreticileri Sendikası, Üzüm-SEN, tütün Üreticileri Sendikası, TÜTÜN-SEN, Fındık Üreticileri Sendikası, FINDIK-SEN, Ayçiçeği Üreticileri Sendikası, AYÇİÇEK-SEN, Hububat Üreticileri Sendikası-HUBUBAT-SEN, Zeytin Üreticileri Sendikası, ZEYTİN-SEN, Çay Üreticileri Sendikası, ÇAY-SEN"dir.  


Ürün bazında örgütlendiğimiz bu yedi sendikamızla birlikte aşağıda belirlediğimiz konularda daha güçlü bir şekilde hak arama mücadelemizi sürdürmek için Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu-ÇİFTÇİ- SEN çatısı altında birleşmeyi kararlaştırdık ve Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu"nu kurduk. 
Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu olarak;            
• Artık destekleme alımları yapmayan ve destekleme alım fiyatı açıklamayan kamunun yerine çiftçiler için
referans fiyatları belirleyip açıklamak ve gerçekleşmesi mücadelesini vermek, 
• Çiftçilerin haklarından yana politikaların belirlenmesinde etkin olmak, 
• Çiftçilerin üretim aracı olan toprak ve suyun kirletilmesine karşı
etkin hukuksal ve demokratik mücadele vermek, 
• Çiftçilerin mesleklerini sürdürmelerine engel oluşturan tohumun şirketlerin egemenliğine geçmesi ve doğa, toprak, su ile insan sağlığını riske eden endüstriyel tarım modelinin alternatifi olan
organik köylü tarım modelinin uygulanabilmesini savunmak ve gerçekleştirmek,   
• Çiftçiler için gerekli olan Tarım Sigortası Yasası"nın çiftçilerin çıkarına yeniden düzenlenmesini sağlamak, 
• Tüccarın vurgunculuğu ve dolandırıcılığına karşı çiftçileri koruyacak etkin bir yasanın çıkarılma mücadelesini vermek, 
• Kamunun tarımcıyı
koruyucu, çiftçilere öncü, eğitici ve öğreticilik yapmasını sağlamaya yönelik demokratik mücadele yürütmek,  
• Çiftçilerin,
eksiksiz sosyal güvenceye kavuşturulmasını sağlamak, 
• Sözleşmeli çiftçiliğe mecbur edilen çiftçilerin adına sözleşme yapmak ve çiftçilerle sözleşme yapan işveren durumundaki sanayici ve tüccarın sözleşme koşullarına uymadığında sendika üyesi
çiftçilerin hakkını aramak ve korumak, 
• Ve bundan böyle çiftçilerin mağduriyetine neden olacak her türden politikaların karşısında çiftçilerin çıkarlarını korumak ve geliştirmek için Çiftçi Sendikaları Konfederasyonunu kurmuş bulunuyoruz.

21  Mayıs da Ankara Valiliğine kuruluşu bildirilen;

ÇİFTÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU 
KURUCU YÖNETİM KURULU GÖREV DAĞILIMI
 
1. Abdullah AYSU - Genel Başkan 
2. Ali Bülent ERDEM- Genel Sekreter 
3. Adnan ÇOBANOĞLU - Genel Örgütlenme Sekreteri 
4. Halim TELLİOĞLU - Genel Mali Sekreter 
5. Kutsi YAŞAR - Genel Eğitim, Basın ve halkla İlişkiler Sekreteri 
6. Metin USLU- Genel Hukuk İşleri ve Sözleşmeli Üreticilik Sekreteri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.