ÇEBİ:"Ordu sporda hak ettiği yerde olacak"
Ordu CHP Belediye Başkan adayı Kenan ÇEBİ "Sporun her yaşta herkes tarafından düzenli şekilde yapılarak, sağlıklı bir yaşam biçimi olarak benimsenebilmesi için ...
Ordu CHP Belediye Başkan adayı Kenan ÇEBİ "Sporun her yaşta herkes tarafından düzenli şekilde yapılarak, sağlıklı bir yaşam biçimi olarak benimsenebilmesi için gerekli fiziki ortamın geliştirilmesi hedef alınacak, bu amaçla belediyemizin ve gönüllü sivil toplum kesimlerinin katkıları desteklenecek, evrensel spor kültürünün kentimizde de yaygınlaşması sağlanacak, başta atletizm olmak üzere kitle sporlarının ve spor yapma bilincinin yaygınlaşması amaçlanacaktır" dedi.
ÇEBİ, Yetenekli çocuk ve gençlerin tespiti ve aktif spora yönlendirilmeleri sağlanacak: Bu amaçla, düzenli olarak Sportif Yetenek Taraması yapılacak; gelecek vadeden çocuklarımıza ilgili spor dallarında maddi ve manevi her türlü destek sağlanacağını söyledi.
ÇEBİ,yaptığı açıklamanın devamında;
Çalışan insanlarımıza spor yapma ortamı sağlanması amacıyla kamu ve özel işletmeler tarafından spor tesislerinin yapılması desteklenecek; gerekli teknik donanıma sahip olan, spor ve sağlık uzmanlarını istihdam eden Sporcu Eğitimi Sağlık ve Performans Merkezleri, bilimsel ve uygulamacı birimler olarak oluşturularak, kentimiz genelinde sporcularımızın ve kulüplerin kullanımına açılacaktır.
Belediyemizin, özel kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde, spora daha çok kaynak aktararak, geniş kitlelerin toplu spor yapabilmelerini sağlamaya yönelik, uluslararası normlara uygun standartlarda olan tesislere ve alt yapıya ağırlık vermeleri desteklenecektir. Bu amaçla da semt sahaları yapılacaktır.
Kamu alanlarının kullanımında yer alan spor tesislerinin okullar, amatör spor kulüpleri ve yurttaşlar tarafından verimli bir şekilde kullanımı sağlanarak, tesislerin tam kapasite ile değerlendirilmesi hedef alınacak; yeterli sayıda spor tesisinin engelliler tarafından da kullanılabilir hale getirilmesi sağlanacaktır.
Belediye Kanununun 14. maddesinin b fıkrası Gerektiğinde, öğrencilere, amatör spor kulüplerine malzeme verir ve gerekli desteği sağlar, her türlü amatör spor karşılaşmaları düzenler, yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan sporculara belediye meclisi kararıyla ödül verebilir. Demesine rağmen Ordu Belediyesince amatör spor kulüplerine ve de sporculara şimdiye kadar gerekli ilgi gösterilmemiştir.
Amatör takımlarımızın lokomotiflerinden İdmanyurdu ile Esnafspor maalesef bu ilgisizlikten Amatör 2. Kümeye düşmüşlerdir. Diğer amatör takımlarımızın durumu da hiç iç açıcı değildir. Birinci amatör kümede başa oynayan bir takımımız kalmamıştır. Özürlüler Basketbol takımımız maalesef ekonomik sıkıntılar nedeniyle deplasman maçlarına gitmekte zorlanmaktadır. Yine amatör futbolcuların antrenman sahalarına ulaşımları ekonomik sıkıntılar nedeniyle sağlanamamaktadır. Hâlbuki belli saatlerde belli noktalara uğrayarak antrenman sahasına sefer yapacak tahsisli bir araç, hiç değilse, bu sorunu çözebilirdi. Ordu kentinin amatörleri bu kadar haksızlığı maalesef hak etmiyor!
Amatör takımların mevcut tesisleri çok ilkel ve gençlerin spor yapabilmeleri için gerekli semt sahaları yok. Cumhuriyet ve Kumbaşı mahallelerinden başlayarak semt sahaları yapımına başlayacağız. Bu artık "olmazsa olmaz" olmuştur.
Soya Fabrikasına kadar uzanan kıyı düzenleme projemiz içersinde yer alan ve 15 yıldır unutturulan tenis kortlarının yanında yer alan "olimpik yüzme havuzu" yapımını gerçekleştireceğiz.
Sevgili hemşerilerim bugün sizlere "sağlıklı bir gençlik ve spor" bildirgemizden bir özet sundum. Diğer ayrıntıları ay sonunda açıklayacağımız "Yerel Yönetim Bildirgemizde" bulabileceksiniz. Sporun ve kültürün olmadığı yerde yozlaşmanın başlayacağı inancındayız.
Biz, Ordu kenti için, başarmaya mecburuz!" dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.