ÇAYBAŞI BELEDİYESİ İŞÇİLERİ ÜÇ AY DİRENDİLER KAZANDILAR

ÇAYBAŞI BELEDİYESİ İŞÇİLERİ ÜÇ AY DİRENDİLER KAZANDILAR

Bölge Belediye İş Sendikası yöneticilerinin ve üyelerinin desteğinin de olduğu grev süresince toplu görüşme süreçleri de işledi. Ancak anlaşma sağlanamadı. Belediye İş Sendikası’nın 1 Mayıs’ı grev alanında yapma kararından sonra işverenle görüşmeler

ÜÇ AY DİRENDİLER KAZANDILAR
9 işçinin işten atılması ve toplu sözleşmede anlaşma sağlanamayınca 2 Şubat’ta greve çıkan Çaybaşı Belediyesi işçileri üç aydır sürdürdükleri grev sonrası toplu sözleşmenin imzalanmasını sağladılar.

Belediye İş Sendikası Ordu Şubesi’ne üye olan Çaybaşı Belediyesi’nde çalışan işçilerin toplu sözleşme sürecinin tıkanması üzerine grev kararı alınmış sendika, dernek, partilerin destek eylemiyle 2 Şubat tarihinde grev çadırı kurularak eylem başlatan işçilere üç ay boyunca destek ziyaretleri eksik olmadı.
Bölge Belediye İş Sendikası yöneticilerinin ve üyelerinin desteğinin de olduğu grev süresince toplu görüşme süreçleri de işledi. Ancak anlaşma sağlanamadı. Belediye İş Sendikası’nın 1 Mayıs’ı grev alanında yapma kararından sonra işverenle görüşmeler devam etmiş ve 27 Nisan 2023 tarihinde toplu sözleşme imzalandı.img-6265.jpeg
Belediye İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Kadir Altun toplu sözleşme hakkında şunları söyledi. “Ordu Çaybaşı Belediyesi ÇAYBEL AŞ.’de üç aya yakın zamandır devam eden grevimiz anlaşmayla sonuçlandı. Grev aşamasına gelmeden anlaşmayı çok istedik. Başarılsaydı çok iyi olacaktı. Bu süre içinde grevin daha fazla uzamaması için tüm taraflar özveri ve katkıda bulundu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. İşçilerimize, bizi yalnız bırakmayan, dayanışma içinde olan üyelerimize, kitle örgütlerine, basına çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da Ordu halkına hizmet veremeye devam edeceğiz.”
Toplu sözleşme hakkında da bilgi veren Başkan Altun, “ İşten atılan 9 işçi arkadaşımızın 3’ü tüm yasal haklarını alarak kendi istekleriyle iş haklarını feshetti. 4 işçi Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne, 2 işçi de Fatsa Belediyesi’ne aynı işkollarında işe başlatıldı. Sosyal haklar dışında da ücret olarak Ocak ayı asgari ücret üzerine 1 yıl için yüzde 75 artış; 2.3. yıllar için ise enflasyon oranında artış yapılacak.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.