Çarkçı'dan sabit ücret açıklaması

Çarkçı'dan sabit ücret açıklaması

Türk Telekom (TT) Ordu İl Müdürü Akif Deniz Çarkçı, son günlerde gündemi oldukça meşgul eden sabit ücret tartışmalarıyla ilgili olarak, tüketici hakem heyetlerinin kararlarının mahkeme kararları gibi lanse edilerek yanlış bilgilendirme yapıldığını söyledi

Türk Telekom (TT) Ordu İl Müdürü Akif Deniz Çarkçı, son günlerde gündemi oldukça meşgul eden sabit ücret tartışmalarıyla ilgili olarak, tüketici hakem heyetlerinin kararlarının mahkeme kararları gibi lanse edilerek yanlış bilgilendirme yapıldığını söyledi.

  Akif Deniz Çarkçı, sabit ücret konusunda dünyada olmayan bir şeyin Türkiye'de olmasının mümkün olmadığını belirtti. Dünyada sabit ücret almayan Telekom operatörü olmadığını ifade eden Çarkçı, "Biz bütün Telekom operatörlerinin almış olduğu sabit ücretten daha az miktarda sabit ücret alıyoruz.

  Sabit ücret dünyanın bir gerçeğidir. Hem iş yerleri hem de cep telefonları için durum böyledir. Bu noktada müşteri bundan memnun değil. Ancak taktir edilmelidir ki bir işletmenin ayakta tutulabilmesi için işletme
giderleri vardır" dedi.
Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve yaptıklarının haklı bir uygulama olduğunu savunan Çarkçı, "Dünyada bu uygulamadan men edilmiş tek bir Telekom operatörü yok. Dolayısıyla bizde bu uygulamadan men edileceğimizi düşünmüyoruz. Son olarak da Danıştay'ın aldığı hukuka uygundur kararı var. Tüketici lehine sonuçlanan kararlar da yanlış olarak verilmiştir. Daha sonra Türk Telekom'un müdahalesiyle düzeltilmiştir" diye konuştu.

Şu ana kadar tüketici lehine verilmiş ve devam eden tek bir karar olmadığını kaydeden Çarkçı, şöyle konuştu:
"Ne yazık ki Tüketici Hakem Heyeti kararları mahkeme kararı gibi algılanıyor. Bu heyetlerin verdiği kararlar münferit kararlardır. Bunlar mahkeme kararlarıymış gibi topluma lanse ediliyor. Tüketici lehine alınmış ve halen devam eden bir karar ne yazık ki yoktur. İstanbul'da tüketici lehine verilen mahkeme kararında hakimin yanlış bir cümle sarf etmesinden dolayı öyle bir karar çıkmıştır ve sonrasında düzeltilmiştir."
Türk Telekom'un 5 yıldır zam yapmadığını ve bu ucuzluğun bir bedeli olacağını söyleyen Çarkçı, "Tüketici, hangi cep telefonunun Türk Telekom kadar ucuz olduğunu sorgulasın. Ucuzluğun belli bir bedeli vardır. Bu kadar ucuzluk yapacaksınız ama bunun karşılığında hiçbir şekilde almayacaksın. Cep telefonu operatörlerinin belli bir ücret tarifesi de yok. Bu noktada müşterilerin uyanık olmasını, gerçek fiyatın ne olduğunu öğrenmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum