"Çare sizsiniz çaresiz değilsiniz"

"Çare sizsiniz çaresiz değilsiniz"

Türkiye Kamu Sen ordu İl Temsilcisi ve Türk Diyanet Vakıf- Sen Ordu Şube Başkanı Bekir KARAKIŞ "Türk Diyanet Vakıf Sen olarak Dün fazla beklentisi olmayan üyeler ...

Türkiye Kamu Sen ordu İl Temsilcisi ve Türk Diyanet Vakıf- Sen Ordu Şube Başkanı Bekir KARAKIŞ "Türk Diyanet Vakıf Sen olarak Dün fazla beklentisi olmayan üyeler bugün daha fazla beklenti içerisinde, dün azla yetinen üyeler bugün farklı talepler içerisinde. İşte biz bu beklentileri karşılamak için çalışıyoruz" dedi.

Bekir KARAKIŞ maddeler halinde yaptığı açıklamada;


Bizler diyanet çalışanları olarak tüm kamu çalışanları gibi sendikal faaliyetlerden uzak kalamazdık ülkesiyle yaşadığı toplumla her zaman barışık yol ve yöntem gösterenler olarak sendikal hareketten uzak kalamazdık.Yaptığımız iş sendikal faaliyetlerdir.Biz bu işi yaparken adil, ücret, iş güvenliği, onurlu, dürüst, ilkeli, kararlı hak arama mücadelesi veriyoruz. Bizim hedefimiz güven duyulan bir sendika olmaktır. Bu işi angarya şeklinde yaparsak olmaz.

Türk Diyanet Vakıf Sen üreten, yol gösteren bir anlayışla bir sevdanın, bir mücadelenin adıdır. Biz bu faaliyetleri üyelerimiz ile yapmak zorundayız. Dün fazla beklentisi olmayan üyeler bugün daha fazla beklenti içerisinde, dün azla yetinen üyeler bugün farklı talepler içerisinde. İşte biz bu beklentileri karşılamak için çalışıyoruz.`

1-Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanlarının sesi ve temsil eden gücü olarak ortak ekonomik sosyal ve mesleki hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek üzere anlamlı ve ağır bir görevi yürütüyoruz
2-Diyanet İşleri Başkanlığı çok geniş yelpazede yurtiçinde ve yurtdışında hizmet sunmaktadır. Görev ve sorumlulukları açısından, ülkemizin önemli ve güzide kurumlarından birisidir. Kamu vicdanında ve kamuoyunda Diyanet İşleri Başkanlığı"na duyulan güven ve itibara rağmen beklentiler dikkate alındığında, genel idare içerisinde hak ettiği konuma ulaştırılamamıştır.
3-Diyanet çalışanı sahipsizlikten şikâyetçidir. Görevliler, idarecilerinden ilişkilerinde SEVGİ, taleplerinde ŞEFKAT ve İLGİ, görevleriyle ilgili konularda REHBERLİK, ADALET ve SAHİP ÇIKILMASINI beklemektedirler.
4-Görevlilerle ilgili açılan soruşturmalarda bazı muhakkikler çok katı ve insaf ölçülerini aşan acımasız personeli peşin suçlu gören bir anlayış içerisinde, zaman zaman siyasetçi ve idarenin etkisinde kalarak konuları incelemektedir. Dolayısıyla hem disiplin hem de idari işleme (görev yeri değişikliği) maruz kalan personel psikolojik sıkıntılar yaşamaktadır.
5- Kendisi ve çocukları için şifa arayan görevlilerin sağlık mazeretleri sebebiyle tedavi için tayin talepleri dikkate alınmayarak mağdur edilmektedir.
6- Köylerde uzun süre görev yapan görevlilerin çocuklarının büyümesi ile tahsil, kendileri ve ailelerinin sağlık problemleri sebebiyle sürekli tedavilerinden dolayı sıkıntılar yaşamaktadırlar. Bu sıkıntılar sebebiyle bazı görevliler hem görev yaptığı köyde, hem de ilçe ve şehir merkezlerinde ev açmak durumunda kalmışlardır.
7- Diyanet İşleri Başkanlığı şehir ve ilçe merkezlerindeki boş kadrolara ilk defa görev alacakları atayarak bir başka haksızlığa sebebiyet vermektedirler. Halbuki boşalan kadrolara sıkıntı ve ihtiyaçları münasebetiyle tayin bekleyenlere fırsat tanınsa daha adil ve sıkıntıları gideren güven verici bir davranış olacaktır.
8- Tedavi gider ve yollukları yaklaşık üç senedir ödenmediğinden görevlilerden önemli bir kısmı cami cemaatine borçlanmış olmaları sebebiyle yaşanan sıkıntılara son verilmeleri, Ek ödeme alamayan Genel İdari Hizmetler sınıfında çalışan Diyanet çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmeleri,
9- 4/B li sözleşmeli çalışan İmam-Hatip ve Kur"an Kursu öğreticilerinin tayin eş durumu mazeretleri,ek ders ücretleri, görevde yükselebilme sınavlarına katılmaları, yurtdışı görevlendirmeleri gibi sorunları çözümü beklemektedir. İş güvencesi olmayan 4/B statüsünde çalışan görevlilerimiz acilen kadroya geçirilmelidir.
10-Vakıflar Genel Müdürlüğünün kanunu çıkarılmıştır. Bu kanunla yapılan düzenlemeler çalışanların sıkıntılarını gidermemiştir. Personelin mali hakları yönetmeliklerle düzenlenmişse de birçok sıkıntıda getirmiştir. Kurumun Katma bütçeye tabi olması sebebiyle personelin mali imkânlarının kısıtlı tutulması çalışma barışını olumsuz etkileyecektir. Özellikle terfi imkânı daraltılmıştır. Kurum dışından atamalar her kurumda olduğu gibi burada da sıkıntılara sebebiyet verecektir.


DEGERLİ DİYANET ÇALİŞANLARI
Hizmet kolumuzda verdiğiniz yetki de iyi kullanılmamaktadır. Bulunması gereken Ahlaki vasıflar sebebiyle örnek olacak meslek mensupların Dedikodu üreterek ve Türk Diyanet Vakıf Sendikasını karalamaya harcayacakları zaman ve enerjiyi çalışanın sıkıntılarını çözmeğe ayırsalar hem Allah katında hem de çalışanlar nezdinde daha hayırlı olacaktır. Bu münasebetle dile getirilen sıkıntıların çözümü için Türk Diyanet Vakıf Sen sendikasına üye olarak destek vermelisiniz.Çaresiz değilsiniz zira çare sizsiniz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.