Büyükanıt'tan sert sözler ...

Büyükanıt'tan sert sözler ...

Saat 15:00'de başlayan brifin yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt brifingde hedefin Zap olduğunu, çekilme kararında ABD'nin etkili olmadığını söyledi.

Saat 15:00'de başlayan brifin yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt brifingde hedefin Zap olduğunu, çekilme kararında ABD'nin etkili olmadığını söyledi.

Eleştiriler için Büyükanıt "Bu Türk milletine yapılabilecek en ağır hakarettir" şeklinde yanıt verdi.

Büyükanıt "ABD'nin etkisi ispatlansın üniformamı çıkartırım" dedi.

Hem Cumhurbaşkanı'nın hem de Başbakan'ın harekatın bitişinden haberi vardı diyen Genelkurmay Başkanı, Ulusa Sesleniş konuşmasının kaydını 27 Şubat'ta yapıldığını ve o tarihte harekatın devam ettiğini söyledi.

Kuzey Irak operasyonunun bitişiyle ilgili eleştirilerin yanlış anlama ve algılamadan kaynaklandığını belirten Genel Kurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt eleştirilere yanıt verdi. Operasyonun bitişiyle ilgili yapılan 'ABD çık dedi Türkiye çıktı' eleştisinin tamamen asılsız olduğunu belirterek, "Bunu söyleyenler bu iddialarını ispat ederlerse ben bu üniformayı çıkarırım" dedi.

Operasyonunun hedefinin Zap kampı olduğunu vurgulayan Büyükanıt, operasyonunun bu mevsimde yapılmasının dezavantajlarının avantaja dönüştüğünü belirterek,

"Hedef zap kampıydı. Örgütün eylem açısından beyni olan zap kampıydı. 300 kadar terörist vardı bunları hedef aldık. Büyük ölçüde hedefe ulaştık 240'ını etksiz hale getirdik.

Tarihin en önemli harekatlarından biriydi bu mevsimde başarıyla sonuçlandı .

Bazı dezajantajları vardı bunları avantaja dönüştürdük.

Terör örgtünün hareket alanının kısıtladık gece hareket ediyorduk bu çerçevede başarıya ulaştık tüm personel kendileri yürüyerek yayan olarak bu opersyona katıldılar bir alayın operesyon bölgesine indirildi" dedi.

Büyükanıt, ABD çık dedi Türkiye çıktı eleştirisini tamamen asılsız olarak nitelendiridi "Bunu söyleyenler ispat ederlerse ben de bu üniformayı çıkarırım" dedi

Büyükanıt, "Hedefimiz zaptı hedefimize ulaştık. Hedefler büyütüldü. PKK'nın bu operasyonla bitirileceği gibi bir algı yaratıldı. Şartların kendileri tarfından değerlendirildiğini Kandile gitme planı olmadığını, bazılarının başka hedeflrei vardı, alfı da çok büyüdü. TSK tarihin en önemli operasyonlarından birini yaptı" dedi.

Genelkurmay Başkanı; "Daha sonra başka bölgeler için de gerekirse planlamamızı yapar, o bölgelere de gireriz diyen Büyükanıt "Hayal kırıklığı yaşadık" diyenlerin vatan sevgisinden şüphem yok ama onlara şunu soruyorum "Hayalin neydi?" O bölgenin şartlarını rüyalarında bile göremezler. Terör uzmlanlarını da daha dikkatli konuşmaya davet ediyorum" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.