Boztepe Devlet Hastanesinde promosyon sıkıntısı

Boztepe Devlet Hastanesinde promosyon sıkıntısı

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Ordu Şubesinden; AKP hükümetinin Sağlıkta yıkım politikaları devam ederken, emekçilerin ve yoksul halk enflasyona mahkum edilirken ...

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Ordu Şubesinden; AKP hükümetinin Sağlıkta yıkım politikaları devam ederken, emekçilerin ve yoksul halk enflasyona mahkum edilirken onun yereldeki kadroları da emekçilerin ekonomik ve özlük haklarına hukuksuz ve adaletsiz bir şekilde müdahale ediyor denildi.

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Ordu Şube Başkanı Macit Tanrıverdi, Ülkede her alanda yaşadığımız sorunların yanısıra işyerlerimizde yaşadığımız sorunlar da her geçen gün artıyor. Banka promosyon paraları İlimizde iş kollarındaki huzursuzluğu körüklüyor.  Yıllardır emekçinin gündemini meşgul eden promosyon paraları konusunda eğitim iş kolunda yaşanan sıkıntının bir örneğini de şimdi Boztepe Devlet Hastanesinde yaşamaktayız. İdareciler kendi kararları doğrultusunda banka sözleşmeleri yaparken biz sağlık emekçilerinin görüşlerini almıyor. Sorunlar çıktıkça da baskıcı tutumları ile vurdumduymaz tavırlarını devam ettiriyorlar" dedi.

Tanrıverdi yaptığı yazılı açıklamanın devamında; Promosyon paralarının tamamının sözleşmede belirtilen miktar ve kişi sayısına göre dağıtılması hukuksal bir gerçektir. Hiç kimseye ayrıcalık gösterilmeden herkes kadrosunun bulunduğu kurumdan promosyon parası almalıdır.

      Yapılan promosyon sözleşmeleri personelin maaş ve diğer ödemelerini alacağı banka hesabıyla ilgili olduğu halde banka tarafından personele kredi kartı sözleşmesi imzalattırılarak kredi kartı hesapları da açtırılmakta, hastane idaresi de buna aracılık etmektedir. Sözleşmeye kredi kartı ile ilgili madde konulmuş, kişilerin şahsi hakları çiğnenmiş, müdahale edilmiştir. Kredi kartı çıkarttırmak sizin ne haddinize? Çalışanların buna yönelik tepkilerine yöneticiler sessiz kalmakta, hukuki boyutlarını hesaplamadan attıkları imzaları baskıcı zihniyetle ört bas etmek istemektedirler. Kredi kartı almak istemeyen personelin idareye vermek istediği dilekçeleri hukuksuz bir şekilde kabul edilmemekte, resmi yazışma kurallarına aykırı ve keyfi hareket edilmektedir.

      Sözleşmede; bankaya, personelin hesaplarından dilediği zamanlarda ve miktarlarda ücret bedeli alma yetkisi tanınmıştır. Bir kurum personelin şahsi hesabında böyle bir tasarruf yapma yetkisini ve haddini nerden bulmaktadır?

      Hastane yöneticileri yaptıkları sözleşmeleri çalışanlarından mevzuata aykırı olarak saklamakta, çalışanlara vermemektedirler. 

      Bu hastanede hukuksuz, adaletsiz uygulamalar ilk değil. Yapılan uygulamalarla ilgili olarak öteden beri idarecileri, Sağlık Müdürlüğünü uyardık, bilgilendirdik. Hastanede yapılan ve halen devam eden kimi keyfi uygulamalar önceki dönemlerde de İl İnsan Hakları Kuruluna dahi konu olmuştu. Hastaneye verilen dilekçeler resmi kurallara aykırı, keyfi olarak kayda alınmayıp reddedilmektedir.

     Son olarak hastanede yapılan uygulama ve işlemlerle ilgili olarak Valiliğe yaptığımız başvurumuza hastane idarecileri tarafından yanlış ve eksik cevap verilmiştir.

      Hastanedeki başhemşire yardımcısı ve servis görevlendirilmelerinde, hizmet içi eğitim ve seminerlere katılacaklar arasında sendikal ayrım yapılmaktadır.

     Yapılan uygulamalarda personelin görüşü alınmamaktadır.

     Personele mesleği harici işler yaptırılmaktadır.

     Sağlık Müdürlüğüne de bildirdiğimiz halde personel arasında yemekhane ayrımı yapılmaktadır.

      Sağlık personeline Bakanlık tarafından verilen poliklinik hizmetleriyle ilgili hak uygulanmamaktadır.

      Hastanede yapılan bir ihale ilgili istediğimiz belgeler nedense verilmemiştir.

      Hastanede şirketlerden hizmet alımı konusunda “işe kişi değil kişiye iş bulma” mantığı ön plana çıkmaktadır.

      İdare atananların mevzuata göre değil uzmanlık alanlarına göre atandığı cevabı vermektedir..

Bu hastanedeki müdür yardımcılarının uzmanlık alanları nedir? 

     Eğitime gönderilen kimi personelin parası kurumca ödenirken kimi personelin ödenmemektedir. Bu ayrımın sebebi nedir?

     Tüm bu konulara net yanıt alamadığımız için Başbakanlık Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna itirazımızı yapıyoruz.

      İdarecileri hukuka, adalete, hakkaniyete davet ediyoruz. Sağlık emekçilerinin SES" ini dinleyeceksiniz. Unutmayınız ki daha iyi bir hizmet; çalışma barışı sağlanmış, hakları tanınan ve verilen SES"i dinlenen emekçilerle mümkündür" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.