Borcu olan çiftçiye icra gelecek

Borcu olan çiftçiye icra gelecek

Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Müdürü İbrahim Türkyılmaz, çiftçilerden 12 milyon YTL. alacakları olduğunu belirterek, bunun sadece 3,5 milyon YTL'sini Ordulu çiftçilerin borçlarının oluşturduğunu söyledi. Türkyılmaz, borçlar ödenmediği takdirde ç

Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Müdürü İbrahim Türkyılmaz, çiftçilerden 12 milyon YTL. alacakları olduğunu belirterek, bunun sadece 3,5 milyon YTL'sini Ordulu çiftçilerin borçlarının oluşturduğunu söyledi. Türkyılmaz, borçlar ödenmediği takdirde çiftçileri icraya vereceklerinin de altını çizdi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Müdürü İbrahim Türkyılmaz, "4876 sayılı Yasa ile daha önce üreticilerimize ödeme kolaylıkları getirilmişti. Bu yasadan yararlanan bazı çiftçiler borçlarını ödedi.

  Aynı zamanda, bu borçların ödenmesiyle çiftçilere kefil olanlar da, bundan kurtulmuş oldular. Toplam 12 milyon YTL'lik alacağımız var çiftçilerde. Ordulu çiftçilerin de borcu 3.5 milyon YTL'dir. Bunda faiz de işlenmemiş yani hariçtir.

  4876 sayılı yasayla gelen avantajlar kayboldu. Çünkü yasanın süresi doldu. Biz çiftçilerimizden, sadece şu anda gelip, borçlarının bir kısmını ödemelerini, kalan kısmı için de yazılı olarak bir ödeme planı belirlemelerini istiyoruz. Elimizden gelen her türlü kolaylığı göstereceğiz.

   Aksi takdirde kanuni yollara başvuracağız. Vadesi geçen borçlar ödenmediği takdirde birşey yapma şansımız yok" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum