Boğulma mevsimi başladı

Boğulma mevsimi başladı

Sıcaklarla beraber yurdun dört bir yanından boğulma haberleri geliyor. Bursa, Şanlıurfa, Şırnak, Rize ve Erzurum'da yaşanan boğulma vakalarında 7 kişi hayatını kaybetti.

Sıcaklarla beraber yurdun dört bir yanından boğulma haberleri geliyor. Bursa, Şanlıurfa, Şırnak, Rize ve Erzurum'da yaşanan boğulma vakalarında 7 kişi hayatını kaybetti.

Dicle iki genci geri vermedi

Pazar günü arkadaşları ile birlikte Dicle Nehri kenarında piknik yapan İdris Mendeş(17) serinlemek için nehre girdi. Suyun akıntılı ve zeminin bataklık olması nedeniyle bir anda gözden kaybolan arkadaşını kurtarmaya çalışan Doğan Uğur da(17) arkadaşının akıbetine uğrayarak nehirde kayboldu. Çevrede bulunan vatandaşların saatlerce süren müdahalesi yetersiz kalınca 2 arkadaşın cesedini nehirden çıkarmak için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ve Kurtarma ekiplerinden yardım istendi.

Diyarbakır'dan gelen Su Altı Arama ve Kurtarma dalgıç ekiplerinin sabah erken saatlerde başlattığı arama çalışmaları neticesinde nehirde boğularak hayatını kaybeden İdris Mendeş'in cansız bedeni boğulduğu yerden 15 metre uzaklıkta bulundu. Mendeş'i kurtarmak isterken boğulan Doğan Uğur'un bulunması için dalgıçlar arama çalışmalarına devam ediyor.

Fırat'ta iki kurban

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde serinlemek için Fırat Nehri'ne giren 2 öğrenci, boğularak hayatını kaybetti.


Birecik ilçesinde, Fevzipaşa İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencilerinden İbrahim Halil Torun ile Ahmet Okatan, dün Gaziantep'in Nizip ilçesinin Saray köyü yakınında serinlemek için Fırat Nehri'ne girdi. Yüzme bilmeyen öğrenciler, nehrin alt kısmındaki bataklığa saplandı.

Birbirlerini kurtarmaya çalışan öğrenciler, saplandıkları bataklıkta boğularak öldü.


Öğrencilerin cesetleri bu sabah erken saatlerde Fırat Nehri'nden çıkarılarak otopsi yapılmak üzere Nizip Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Erzurum'da üniversite öğrencilerinin pikniği acı bitti


Erzurum'un Uzundere ilçesine pikniğe giden Atatürk Üniversitesi öğrencileri, Yedigöller mevkiindeki gölde sandal gezisi yaptı. Fen Edebiyat Fakültesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümü 1. sınıf öğrencisi Volkan Balkan (18) yüzmek için girdiği gölden bir daha çıkamadı. Arkadaşlarını kurtarmak için seferber olan öğrenciler, Volkan Balkan'ın ancak cansız bedeni sudan çıkarılabildi. Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesi morguna kaldırılan genç üniversitelinin ölümü arkadaşlarını yasa boğdu.


İzmir'in Karşıyaka semtinde oturan ve tek çocuğunun ölüm haberini alan belediyeden emekli baba Ahmet Balkan kalp krizi geçirdi. 112 Acil görevlilerinin şok masajı yaparak hayata döndürdükleri öğrenilen baba Ahmet Balkan hastaneye kaldırılırken, öğrencinin Erzurum'daki cesedini almaya Volkan Balkan'ın amcası Faruk Balkan geldi. Volkan Balkan'ın cenazesi saat 14.00'te uçakla İzmir'e gönderilecek.


Bursa'da sandaldan düşen ilköğretim öğrencisi bulunamadı

Bursa'nın Gemlik ilçesi Kumsaz sahilinde kiraladıkları sandaldan düşerek denizde kaybolan 8. sınıf öğrencisi Muhammet'ten umut kesildi. Arama çalışmalarının 2. gününde bölgeye gelen kurtarma ekipleri ile balık adamlar aramalara devam ediyor.


Merkez Osmangazi ilçesindeki Dr, Ayten Bozkaya İlköğretim okulunda okuyan 8. sınıf öğrencisi 6 arkadaş, Gemlik ilçesine bağlı Kumsaz sahilinden fiber sandal kiralayarak denize açılmış, sandalın kuyruk kısmına birden fazla çocuk oturunca sandal su almaya başlamış, paniğe kapılan öğrenciler batan sandalla birlikte suya düşmüştü.

Olayı gören sahildeki vatandaşların yardımıyla 5 öğrenci denizden çıkarılırken Doktor Ayten Bozkaya İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Muhammed Mızrak (15) kaybolmuştu. Aramaların 2. gününde bölgeye İstanbul'dan arama kurtarma ekipleri geldi. Bursa Sivil Savunma Müdürlüğü ve itfaiye daire başkanlığına bağlı balık adamlar, sahil güvenlik botu eşliğinde sandalın battığı bölgede arama yaptı.

Rize'de dereye düşen kız hayatını kaybetti

Rize'nin Fındıklı ilçesine bağlı Gürsu köyünde ağabeyiyle birlikte kalan Arılı Köyü İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Meltem Berber, ağabeyiyle birlikte çay toplamak için Yaylacılar köyündeki araziye gitti. Bir süre çalıştıktan sonra eve dönmek için ağabeyinin yanından ayrılan Meltem'in eve dönmediği anlaşıldı.

Bunun üzerine jandarmaya haber verildi ve arama çalışması başlatıldı. Köylüler, jandarma ve AKUT'a bağlı birimler tarafından yapılan arama sonucu Meltem Berber'in cesedi Arılı deresinde bulundu.

Meltem Berber'in teleferikten düşerek ölmüş olabileceği tahmin edilirken, yetkililer bunu doğrulayacak herhangi bir verinin elde olmadığını ve otopsi raporunun beklendiğini ifade etti.

Öte yandan ailesi Artvin'in Yusufeli ilçesinde yaşayan Meltem Berber'in okula gitmek için Fındıklı'da ikamet eden ağabeyinin yanında kaldığı öğrenildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.