Bisikletlilerin sığmadığı bisiklet yoluna açılış!

Bisikletlilerin sığmadığı bisiklet yoluna açılış!

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı'nın (TEMA) küresel ısınmayla mücadele projesi kapsamında bisikletin önemini ...

OrduKent'in notu:

İsteneni görüntüde yapılmış havası verip geçiştirmeyi seven belediye yönetimi, bisiklet yolunu yayaların yürüyüş güzergahı üzerinde 2 kilometrelik yoldan ibaret mi görüyor?.

Bisikleti olanlar Akyazıda oturuyorsa, kordondaki bisiklet yoluna nerden ulaşacaklar?

Bisikletlerini sırtlarında mı taşıyacaklar?

Seyit Torun  Populizm zihniyetine son verip, bisiklet yolununun minyatürünü yada görüntüde olanını yapmamalı.

Seyit Torun ve ekibi Bisiklet yolunu modern ülkelerde olduğu gibi yaya kaldırımına değilde karayoluna yapmayı düşünüyor mu acaba?

Ne demek gerekir bilmiyoruz... Bildiğimiz tek şey "Populizm yapılırken" bizim TEMAcıların yaya yoluna bisiklet yolu yapılmasına suskun kalması... Ve de destek olması...

TEMA cılara uyanın diyoruz, oyuna gelmeyin...

Ya da Oyun oynamayın !!!...

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı'nın (TEMA) küresel ısınmayla mücadele projesi kapsamında bisikletin önemini vurgulaması ve bisiklet severler için güzergah istemesine yayaların kaldırımını bölerek "sözde bisiklet yolu" yapan belediye şimdide yolun açılışını yaptı.

Yapılan açılışa Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ, TEMA Ordu Temsilcisi Nilgün Gözükan, TEMA temsilci yardımcısı Fahrettin Gözükan, TEMA Eğitim Sorumlusu Muzaffer Köksal katıldı. Törende bir konuşma yapan TEMA Ordu Temsilcisi Nilgün Gözükan, dünya ikliminin giderek değiştiği ve sürdürülebilir yaşamın giderek denge kaybettiği günümüzde küresel ısınmanın etkilerini en az seviyeye indirebilmek için insanlığın yeni çareler aradığını hatırlattı.

Bilim adamlarının sık sık sözünü ettiği 'sera gazları ve emisyon hacmi' ifadelerinin gerçek sebebi motorlu taşıtların havaya bıraktığı karbondioksit olduğunu belirten Gözükan, motorlu taşıt kullanımını azaltmak veya en aza indirmek için bisikletin önemi her geçen gün daha da arttığına işaret etti.

Bugün gelişmiş ülkelerde ev ve işyerine bisikletle gidenlerin, bisikletle dünya turuna çıkanların sayısı her geçen gün çoğaldığı gibi, otoparkların yerini de bisiklet parklarının aldığı bir tablo ile karşılaştıklarını kaydeden Gözükan, "Bu tablonun Karadeniz'in en güzel ve bozulmamış sahil kentlerinden Ordu'da da olması bir süredir gündemimizdeydi"dedi

Konuşmaların ardından Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ, İl Çevre Orman Müdürü Emin Akça bisiklete binerek 2 kilometrelik güzergahta pedal çevirerek yolu hizmete açtılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.