Bisiklete bin paran cebinde kalsın

Bisiklete bin paran cebinde kalsın

Bir süredir sessiz kalan ve aynı zamanda Doğa Aktiviteleri Derneği Başkanı olan Enis Ayar, bu kez Vosvos'tan inip bisiklete bindi. Motorlu taşıtlara karşı bisikletin önemini vurgulayan Ayar, yeni yol açıldıktan sonra atıl kalan Ordu-Fatsa eski karayolunun

"BİSİKLETE BİN PARAN CEBİNDE KALSIN"

Bir süredir sessiz kalan ve aynı zamanda Doğa Aktiviteleri Derneği Başkanı olan Enis Ayar, bu kez Vosvos'tan inip bisiklete bindi. Motorlu taşıtlara karşı bisikletin önemini vurgulayan Ayar, yeni yol açıldıktan sonra atıl kalan Ordu-Fatsa eski karayolunun 'bisiklet yolu' olması için kampanya başlattı. Hava kirliliği ve sağlık sorunlarının önüne geçmek amacıyla başlattığı kampanyaya destek arayan Ayar, "Araba yerine bisikletle gidilen her kilometre yaklaşık 160 gram karbondioksit temizler.

 Trafik gürültüsü en aza iner. Koroner kalp hastalıkları riskinde yüzde 50 azalma sağlar. Ekonomik olarak araba ile ilgili her türlü masraftan uzaklaşırsınız. Trafikten kaynaklanan işgücü kaybını azaltır. Petrole bağımlı kalmazsınız.

Bin bisiklete benzin paran, doktor paran cebinde kalsın" dedi.
Halen Efirli-Bolaman arasında kalan sahil yolunda Karayolları'nca ıslah çalışmaları yapıldığını hatırlatan Ayar, bu güzergahta ıslah çalışmasına bağlı olarak bisikletler için özel düzenlenmiş bir "Bisiklet Yolu' istediklerini belirterek, tüm bisiklet severleri 18 Mayıs 2008 Pazar günü Ordu Lisesi karşısındaki alana saat 14.00 de toplanmalarını istedi.

 Ordu'nun gündemine bisikleti getirerek bu ulaşım aracını sevdirmeyi hedeflediklerini belirten Ayar, bu çalışmada başarılı olacağına inandığını belirtti. Ayar, "Yıllar önce turizm tanıtım broşürlerine deniz kenarındaki kumsaldan, iki-üç otelden, Çambaşı Yaylası'nın resminden başka bir şey konulmuyordu dedi 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.