Bisiklet severler buluştu

Bisiklet severler buluştu

Ordu Doğa Aktiviteleri Derneği (ODAD) tarafından organize edilen şenlikte bisiklet severler bir araya geldi.

  Ordu Doğa Aktiviteleri Derneği (ODAD) tarafından organize edilen şenlikte bisiklet severler bir araya geldi.

                   

   Ordu Lisesi önünde gerçekleştirilen şenliğe Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun'un yanı sıra eski FİFA hakemi Ali Aydın da katıldı. Başkan Torun, burada yaptığı konuşmada, bisikletin sadece çocuklukta değil yetişkinlikte de hayatın bir parçası olması gerektiğini kaydetti.

                        

  Bisikletin hem insan sağlığı, hem spor ve hem de ulaşım için önemli bir araç olduğunu ifade eden Torun, "Sağlıklı bir yaşam ve trafiğin rahatlaması için Ordu'da herkesi bisiklet kullanmaya davet ediyorum. Bizler belki kullanamadık ama kullandığımız vakit ne kadar zevkli olduğu ortaya çıkacaktır. Doğa Aktiviteleri Derneği'nin bu çalışmasının büyümesini temenni ediyorum" dedi.


Eski hakem Ali Aydın ise, bisiklet kullanımının özendirilmesi gerektiğini söyleyerek, "Mesela belediyedeki işini halletmek için bisikletini kullanarak gelen insanlara şehrin muhtelif yerlerinde bisiklet park alanı dediğimiz yerlerin hem trafik açısından hem de modern bir görüntü açısından yapılması lazım" diye konuştu.


Ordu Doğa Aktiviteleri Derneği Başkanı Enis Ayar da, "Sayın başkanımız bisiklet yoluyla ilgili çalışmalarını başlattı. Ancak Ordu'da bisikletli yaşamın hayata geçmesi için Efirli-Bolaman arasındaki eski sahil yolumuzun bisiklet yolu olarak inşa edilmesi Ordu ekonomisine, kültürüne, sağlığına çok büyük katkısı olacaktır.

Bisikletin hepimizin sağlığını, yaşamını değiştireceğine inanıyorum. Bisiklete bindiğimiz zaman paramız cebimizde, doktorlar açıkta kalır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.