Bira kansere neden oluyor

Bira kansere neden oluyor

Yaz aylarında sık tüketilen biranın gut hastalığına yol açmasının yanı sıra mide ve bağırsak, kalp, karaciğer ve böbreğe de olumsuz etki yaptığı bildirildi.

Yaz aylarında sık tüketilen biranın gut hastalığına yol açmasının yanı sıra mide ve bağırsak, kalp, karaciğer ve böbreğe de olumsuz etki yaptığı bildirildi.


Uzmanlar, mideye giden çok miktardaki suyun idrarla hızla vücut dışına atılırken, alkolün vücut tarafından hızla emildiğine dikkat çekti.

Uzmanlar, buzlu biranın mide ve bağırsakların ısısının aniden düşmesi ve küçük damarların anında çekilmesine yol açabileceğini ve bunun da mide ve bağırsak iltihaplarına, karın ağrısına ve ishale neden olabileceğini belirtti.

Biranın pankreasın salgılamasını hızlandırarak, akut pankreas iltihabı oluşmasını kolaylaştırdığını belirten uzmanlar, akut pankreas iltihabında ölüm oranının ise yüzde 30-50 civarında olduğunu kaydetti.

Besin değeri kadar kalorisi de yüksek olan biranın içerdiği besinlerin büyük çoğunluğu vücut tarafından emilirken, biradaki alkolün büyük çoğunluğunun karaciğerde kaldığını vurgulayan uzmanlar, bunun karaciğerin sertleşmesine ve karaciğer kanserine yol açabileceğine dikkat çekti.

Uzmanlar, harareti gidermek için birçok insanın su yerine birayı tercih ettiğini ve bunun son derece zararlı olduğunu, sık sık bira içenlerin vücutlarındaki suyun dışarı atılmasıyla birlikte kandaki ürik asidin yoğunluğunun artmasının böbrek taşının oluşmasına yol açtığını belirtti.
Kronik mide iltihabı olanlarda sık sık bira içtiklerinde karın şişmesi, mide yanması ve iştahsızlık gibi rahatsızlıklar görülebileceğine işaret eden uzmanlar, aşırı miktardaki bira tüketiminin mide içindeki karbondioksit baskısını arttırdığını ve mide ülserinde delik oluşmasına yol açabileceğini belirtti.

Biranın içerdiği kalorinin şeker hastasının normal diyetini bozduğunu, şeker hastasının şeker düşüren ilaçları alması durumunda da düşük kan şekerine neden olduğunu kaydeden uzmanlar, "Birada bol miktarda su bulunuyor ve bu nedenle bira kalbin yükünü arttırır. Sık sık ve bol miktarda içilen bira kalbin büyümesine ve kalp yetmezliğine neden olur" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.