Bir Veysel hocamız bile yok!!!

Bir Veysel hocamız bile yok!!!

Ordu’ya OR-Gi havaalanı istenince “Tasarruf ve ihtiyaç” gerekçesiyle olumsuz cevap veren Başbakan Recep Tayip ERDOĞAN, Uşak, Afyonkarahisar ve Kütahya'nın ortasına yeni kurulacak,Zafer Havaalanı ile ilgili

BÜYÜKLERE MASALLAR…

Ordu"ya OR-Gi havaalanı istenince “Tasarruf ve ihtiyaç” gerekçesiyle olumsuz cevap veren Başbakan Recep Tayip ERDOĞAN, Uşak, Afyonkarahisar ve Kütahya'nın ortasına yeni kurulacak,Zafer Havaalanı ile ilgili “çok az iş kaldığını ve yakında ihaleye çıkılacağını belirten “ Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu"na ise ses çıkartmıyor…
 

  Başbakan Recep Tayip ERDOĞAN, Orka Group"un Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu"nun Giresun"da 6 milyon dolara kurduğu fabrikasının açılışını yaparken, kendisinden Giresun-Ordu arasında ORGİ Havaalanı ricasında bulunan Orka Gurup"un Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu"na : "Önceki hükümetlerin düştüğü yanlışa düşmeyeceğiz.

  Bütün bu harcamalar hesap kitap meselesidir. Daha önceki hükümetler döneminde 70"e yakın havaalanı projesi vardı ama bunların çoğu rafa kaldırıldı. 750 milyon dolara mal olan Sabiha Gökçen Havaalanı"nı atıl durumdan özel sektörün devreye girmesi çıkardı.

  Hükümet demek tasarruf demek, tasarrufu milletçe yapalım. Şartların iyi olması durumunda hem Ordu"da hem Giresun"da iki ayrı havaalanı bile kurulabilir. Tutamayacağımız sözleri vermeyeceğiz, ne aldanan olalım, ne aldatan olalım." diye cevap vermişti.

  Ama, Afyonkarahisar milletvekili ve Çevre ve Orman Bakanı olan Prof. Veysel EROĞLU, Başbakanın Giresun"da söylediği “Hükümet demek tasarruf demek, tasarrufu milletçe yapalım..” beyanatını hiçe sayan Veysel hoca, yanı başında Eskişehir,Uşak,Kütahya"da mevcut havaalanları olmasına rağmen, Uşak'a 80, Afyonkarahisar'a 45, Eskişehir'e ve Kütahya 45 kilometre mesafedeki Termal Turizm hareketini canlandırmak amacıyla, Türkiye'nin 2. büyük uluslararası havaalanını, yeniden yaptırıyor. Haber aynen şöyle:

Uşak, Afyonkarahisar ve Kütahya'nın ortasına kurulacak Zafer Havaalanı ile ilgili bilgi veren Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, çok az iş kaldığını ve yakın zamanda ihaleye çıkılacağını belirtti.

  Eroğlu, "Sadece Uşak Havaalanı ile olmuyor. Haftada bir iki seferle de olmuyor. Bu ancak müşterek bir havaalanıyla çözülür. Değerli milletvekillerimizin de katkılarıyla Uşak'a da çok yakın bir yerde, üç ilin ortasına bir havaalanı planlandı.

  Gelmeden önce Ulaştırma Bakanımız'la görüştüm, Zafer Havaalanı ile ilgili işlemlerin bitmek üzere olduğunu söyledi. Sadece istimlak çalışmaları kaldı" dedi.

Bakan Eroğlu, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Uşak'ta ilin problemlerini genel müdürlerle birlikte masaya yatırıyor. Kendisini aynı zamanda Uşak'ın bir milletvekili olarak hissettiğini dile getiren Eroğlu, buraya çok büyük yatırımlar yaptıklarını açıkladı. 2003 ile 2007 yılları arasında iki baraj, göletle ve sulama tesisi inşa edildiğini belirten Eroğlu, proje safhasında bir gölet ve üç sulama tesisi bulunduğunu söyledi.

   Planlama safhasında da bir sulama ve bir içme suyu temin tesisi olduğunu aktaran Eroğlu, yatırım programında ise yedi sulama, bir içme suyu, bir gölet ve iki taşkın koruma tesisi bulunduğunu kaydetti.

İçme suyu projesiyle Uşak il merkezine Küçükler Barajı'nda depolanan yılda 6.4 milyon metreküp suyun verilmesinin, ayrıca bu barajdan bin 608 hektar alanın sulanmasının hedeflendiğini sözlerine ekleyen Bakan Eroğlu, ilde toplam 3 bin 69 hektar tarım alanının sulandığını söyledi.

    2007 yılında toplam 2 bin 73 hektarlık alanda ağaçlandırma yapıldığını da ifade eden Bakan Veysel Eroğlu, "2008 ile 2012 yılları arasında 19 bin 330 hektar alanda ağaçlandırma planlanmıştır. Evren'de de B tipi mesire yeri Burkaz dağı Örnek avlağı ve Başkomutan Tarihî Milli Parkı sahasının 2 bin 856 hektarlık alanı Uşak ili sınırlarındadır.

   Etüd, proje, alan düzenleme, tesisler ve koruma faaliyetleri için 2008 yılında toplam 2 milyon 102 bin YTL ödenek ayrılmıştır." şeklinde konuştu.
Afyonkarahisar ve komşu illeri olan Kütahya,Uşak" da İçme suyu ve diğer DSİ projesiyle ilgili dev yatırımları yaptırtan, tüm hızıyla Havaalanı,çevre oto yolları gibi büyük ihalelerini sürdüren, Bakan Veysel Eroğlu, Afyon"da deniz olsa, yarın sabah, liman inşaatına da başlatacak kadar memleketine hizmet sevdası ve ateşi taşıyor..

   Bizim Ordu"lu İktidar vekillerinden ve Bakanlarımızdan ise, ses soluk, çıkmıyor, Ordu"ya gelince veyahut basın sıkıştırınca “ havaalanı ve liman ihtiyacı var, diyenleri ise çıkıp, bir güzel vatan hainliğiyle azarlıyor, aynı vekillerimiz, Ordu"nun öncelikli sorunları arasıda havaalanı ve liman ihtiyacı olup, olmadığı uzun yıllar etüt ve araştırma yapılacakmış, çıkan sonuçlara göre adım atılacakmış, diye açıkça kıvırıyorlar..

  İlk kez 1967 yılından beri, Ordu, Valisi Mustafa Karaer, ile başlayan havaalanı ve liman talebimize o tarihte Başbakan olan, Süleyman Demirel" ce liman ve dere yolu sözü verilerek uyutulmaya başlanan Ordu kamuoyu, aradan tam 41 sene geçmiş, hala havanda su dövüyor, Or-Gi projesi ve liman işi , barajı ve çevre yolu hepsi yan yattı,çamura battı , Afyon"dan Veysel hoca ata binmiş,yatırımları sırtlamış, Üsküdar"ı geçmiş, biz halen masal dinliyoruz,geçmiş ola…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum