Bir asırlık ömründe ilk kez bakan gördü

Bir asırlık ömründe ilk kez bakan gördü

12 çocuk, 138 torun, 8 torununun torunu olan 99 yaşındaki Münire Zavalsız, yaklaşık bir asırlık ömründe ilk kez bir bakan gördü.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, hafta sonunu geçirmek üzere geldiği memleketi Ordu'da renkli anlar yaşandı. 12 çocuk, 138 torun, 8 torununun torunu olan 99 yaşındaki Münire Zavalsız, yaklaşık bir asırlık ömründe ilk kez bir bakan gördü.

Turnasuyu mevkiinde bulunan çadır kampı ziyaret eden Enerji Bakanı Hilmi Güler, burada kamp sakinleri ile bir araya geldi. Çevreyi gezen, denizin tahrip ettiği kıyıları inceleyen ve çocuklarla ilgilenen Bakan Güler, bu sırada bir çadıra misafir oldu.

 Çadırda 99 yaşındaki Münire nine ile karşılaşan Bakan Güler, onunla sohbet etti. Hayli renkli geçen sohbette Bakan Güler, Münire nineye bu kadar uzun ve sağlıklı yaşamın sırrının ne olduğunu sordu. 'Pancar çorbası' cevabını alan Bakan Güler ile Münire nine arasında pancar çorbası muhabbeti yaşandı.

Bakan Güler, Münire nineden pancar çorbasının tarifini aldı. Bu sırada Münire ninenin, çevredekilerin 'Daha önce hiç bakan gördün mü?' şeklindeki sorusuna "Hayır, anca gördüm" demesi gülüşmelere sebep oldu.

Eşini 20 yıl önce kaybeden Münire nine, çadır sakinleri arasında bulunan bir müzik öğretmeninin söylediği Yemen türküsüne dayanamayarak ağladı. Gözleri yaşaran Münire nine, söylenen türküleri hüzünlü bir şekilde dinledi. Bu sırada, 'Ordu'nun Dereleri ' türküsüne Bakan Güler de eşlik etti.

Türkü faslının bitmesinin ardından kamp sakinleri Münire nineye "Evde kimin sözü geçiyor" diye sordu. Münire ninenin "Evde benim dediğim olur" cevabının ardından bu kez "Gelinlerle aran nasıl" diye soruldu. Münire
ninenin "Onlar benim kalbimden bir parçadır" cevabını vermesi alkışlarla karşılandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.