Belediye önce işçilerin parasını versin!

Belediye önce işçilerin parasını versin!

BEM-BİR-SEN Ordu Şube Başkanı ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Gökşin ŞENOL Ordu Belediyesi'nin belediye işçilerinin paralarını ...

BEM-BİR-SEN Ordu Şube Başkanı ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi  Gökşin ŞENOL Ordu Belediyesi'nin belediye işçilerinin paralarını vermediğini, ücret alamayan çalışanların mağdur edildiğini söyledi.

Gökşin açıklmasında;

Ordu Belediyesi uyguladığı popilist politikalar sonucunda Ordu Halkının ve Belediye Personelinin geleceğini ipotek ettirmiştir.


14 yıl süren Sayın Kazım TÜRKMEN" in Başkanlığında ve 10 yıl süren Sayın Fikret TÜRKYILMAZ"ın Başkanlığında yani 24 yıl da, Devletten gelen para son 4 yılla karşılaştırıldığı zaman, son 4 yıl da 24 yıla oranla daha fazla para geldiği bilinmektedir.

Ayrıca Belediyenin yeni yasalarla gelirleri de arttırılmıştır. 4 yıl önce Ordu Belediyesini teslim aldığınızda 28 -29 Trilyon borcu vardı, Ordu ili için devasal bir projeniz yok iken bugün Ordu Belediyesinin borcunun 80 trilyon lira olduğu söyleniyor. İlimizin geleceğini ipotek ettirdiniz.

Havai fişek patlatacağınıza işçinizin parasını verin!

Ordu Belediyesi dere açılışında bir saat havai fişek atıyor ama memurunun ve işçisinin parasını vermiyor.

Ordu Belediyesi, Memurlarının 2 aydır yemek paralarını, Belediye İşçilerinin ikramiyelerini, Belediyenin kendi şirketi olan ORBEL çalışanlarının ikramiyelerini ve 10 gün geçmesine rağmen maaşlarını, Güvenlik görevlilerinin 2 aydır maaşlarını, Daire içinde çalışan Temizlik İşçilerinin 1 aydır maaşlarını, Zabıta Müdürlüğünde çalışan şirket işçilerinin 2 aydır maaşlarını, İtfaiye Müdürlüğünde çalışan şirket işçilerinin 2 aydır maaşlarını, sokakların temizliğinde çalışan şirket işçilerinin 3 aydır maaşlarını vermezken ayrıca personelin banka promosyonlarına da el koymuş iken, dere açılışlarında 1 saat havai fişek gösterisi yapıyor. Toplumun her kesimi tarafından, özellikle de Emekçiler tarafından Sevilen ve Sayılan Halkçı Ecevit"in Demokratik Soluna yakışmayan bir anlayış" dedi.

Gökşin açıklamasını; Kent Konseyi ile ilgili yaptığımız basın açıklamaları sonucunda bir kez daha sürüldük. Biz sendikacılar 4688 sayılı sendikalar yasasına göre koruma altındayız. Geçen sefer sürüldüğümüz zaman maaşımızdan her ay 300 YTL "lik kaybımız olmasına rağmen Hukuk" a başvurmadık.

Bu seferde başvurmayacağız. Büyük insanlar küçük işlerle uğraşmazlar. Herkes kendine yakışanı yapar. Ama şunu bilin ki nereye sürerseniz sürün Doğru bildiklerimizi ne pahasına olursa olsun Ordu halkıyla paylaşmaktan vazgeçmeyeceğiz"  şeklinde bitirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.