Belediye bitkisel atık yağları toplayacak

Belediye bitkisel atık yağları toplayacak

Ordu Belediyesi Bitkisel Atık Yağların toplanması ile ilgili proje başlatılıdğı açıklandı.

Ordu Belediyesi Bitkisel Atık Yağların toplanması ile ilgili proje başlatılıdğı açıklandı.

  Ordu Belediyesi Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında ilk etapta Lokanta, Otel, Yemekhane ve Yemek Dağıtım Şirketlerinden başlanarak kızartmalık atık yağları ayrı kaplarda toplayacak. Atık yağlar Çevre ve Orman Bakanlığından Lisanslı “Ulusal Bitkisel Atık Yağ ve Ambalaj Atıkları Toplama Ayrıştırma Geri Kazanım Nak.Tic.Ltd.Şti.” tarafından toplanacak.

  Projenin amacı kanserojen madde içeren atık yağların kullanıldıktan sonra lavabolar yoluyla kanalizasyona dökülmesini, dolayısı ile toprağın, suyun kirlenmesini ve şehir kanalizasyon hatlarının zarar görmesini önlemek olarak açıklandı. 

Ordu Belediyesi öncülüğünde İl Çevre ve Orman Müdürlüğünün desteği ile konu hakkında Ordu Belediyesinde gerçekleştirilen toplantıya Ünye, Perşembe, Gülyalı Belediye yetkilileri, İl Çevre ve Orman İl Müdürlüğü temsilcisi, Lokantacılar Derneği Başkanı ve Lisanslı Toplayıcı Firma yetkilisi katıldı.

Ordu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Uğur ARSLAN konu hakkında yaptığı açıklamada bu projenin başta Büyükşehirler olmak üzere birçok Belediyede uygulandığını söyledi. 2872 Sayılı Çevre Kanununa istinaden çıkarılan “Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği” kapsamında başlatılan projenin çevrenin korunmasını amaçladığını ve Ordu Belediyesi olarak destek verdiklerini vurguladı. ARSLAN “Bitkisel atık yağların geri dönüşümünde çevrenin korunması amaçlanmaktadır.

 İş yerlerinden başlattığımız bu projeyi 2008 yılı sonuna doğru evlere de yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz” dedi.



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.