Bekir Karakış'tan Aybastı'da bilgilendirme toplantısı

Bekir Karakış'tan Aybastı'da bilgilendirme toplantısı

Türkiye Kamusen- Türk Diyanet Vakıfsen Ordu Şube Başkanı Bekir Karakış Aybastı ilçesinde bilgilendirme toplantısı yaptı.

Türkiye Kamusen- Türk Diyanet Vakıfsen Ordu Şube Başkanı Bekir Karakış Aybastı ilçesinde bilgilendirme toplantısı yaptı.

Karakış yaptığı bilgilendirme toplantısında:

Kamu Çalışanlarının haklarını korumak ve geliştirmek için hak araması mücadelesi veriyoruz. Hak insanın kendisi ile ilgili olduğu zaman konuya daha duyarlı yaklaşılırken başka birisinin ve özellikle kamu çalışanının olduğunda daha duyarsız ve önem gösterilmeden yaklaşılması bir çifte standart olup üzüntü verici bir durumdadır.

İl ve ilce müftülüklerimizde kamu hizmeti veren devlet memurlarının ve diğer personelin siyasi kişi ve kişiler tarafından baskı altına alan tutum ve davranışlarını Türk diyanet vakıf sen olarak olumlu karşılamayıp,, sendikal mücadeleye siyasetin bu denli karışma caba ve gayretlerini ,onurlu sendikal mücadele için son derece yanlış ve esefle karşılamaktayız.

Siyasetle uğraşan millet vekili ve bürokratlar bir şey yapmak istiyorlarsa
Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarının aşağıda sıralayacağım sıkıntılarına biran önce kulak vermeleri olacaktır.1- Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilat kanunu bir an önce çıkartılmalıdır.

2-Diyanet çalışanları öncelikle taleplerinin dikkate alınmasını ve ilgi gösterilmesini istemektedirler. Çalışma hayatının en önemli konusu olan tayin taleplerinin karşılanmasında; kurum mevzuatında kıdemin, çocuklarının eğitim durumunun, kendisi ve ailesinin sağlık mazeretleri gibi hususların değerlendirileceği bir kriter olmadığı için sıkıntı yaşanmaktadır.

Tayinleri için hukuk dışı girişim ve destek aranması ( siyasetçi, hatırlı kişiler, hemşirelik gibi) hukuk devletine yakışmayan durumdan bizleri kurtarmalarıdır.

3-Görevlilerin isimsiz ve imzasız dilekçelerle şikayet edilmesi ve bu dilekçelerin 3071 sayılı kanuna aykırı olmasına rağmen işleme alınması yaşanan başka bir sıkıntıdır.
4-Siyasetçi, muhtar ve dernek başkanlarının din görevlisinin görevine müdahalede bulunmaları ve zaman zamanda görev yapmalarına karar vermeleri öncelikle dinimize ve din görevlilerine yapılan en büyük saygısızlıktır

5-Devletimizi temsil eden siyasetçilerimizi, ülkemizin bazı problemlerinin yabancı devletler nezdinde tartışılması ve dile getirilmesini de uygun bulmuyor ve duyarlı olmaya davet ediyoruz.

6- 4/B Statüsündeki istihdam şekli insanlık onuruna yakışmıyor. 4/B çalışanlarının acilen kadroya geçirilmesini istiyoruz. Enflasyonu çift haneli rakamlara ulaştığı ve tespit edilen rakamlardan daha yüksek olduğu gerçeğinin kabul edilerek kamu çalışanlarının mağduriyetini gerçek enflasyon oranında giderilmesini talep ediyoruz. 7- Ayrıca 4688 sayılı kanunda toplu görüşme sürecinin bağlayıcı duruma kavuşturulması için acilen düzenleme yapılmasını talep ediyorum.

8-Siyasetin sendikal faaliyetlere müdahil olmasını içimize sindiremiyoruz. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Diyanet Vakıf-Sendikası olarak bu davranışta bulunanları ve alet olanları uyarıyoruz. Zira Türkiye Kamu-Sen ve bağlı sendikalar dün vardı, bugünde var yarında var olacak. İktidarlara dayanarak baskı ve tacizle yapılan sendikal faaliyetlerde bulunanları ve destekçilerine yanlış ve ahlaki olmadığını hatırlatıyoruz.

Ülkemizin problemlerine kafa yormak ve bundan dolayı halkımızca sorumlu duruma getirilenlerin demokrasi dışı sendikal mücadeleye müdahil davranışlarını kabul edilemez bir davranış olarak değerlendiriyor ve kendilerini uyarıyoruz.

Ailelerimizi, ülkemizin geleceği olan genç nesillerimizi her türlü çirkinlikle itham edilen duruma düşmekten, korumalarını ve sahip çıkmalarını, Milli ve Manevi değerlerimiz ve Kültürümüzü yaşatacak şekilde tedbir almaya davet ediyoruz"dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.