Baykal'ın derbisi...! FB-GS derbisi...!

Baykal'ın derbisi...! FB-GS derbisi...!

Hafta sonunun gündeminde CHP kurultayı ile Fenerbahçe-Galatasaray derbisi vardı. Siyasetten bunalanlar futbolla bir nebze olsun stres attılar...

BAYKAL" IN DERBİSİ...! FB-GS DERBİSİ...!

Hafta sonunun gündeminde CHP kurultayı ile Fenerbahçe-Galatasaray derbisi vardı. Siyasetten bunalanlar futbolla bir nebze olsun stres attılar. Fenerbahçeliler gerildiler; Galatasaraylılar rahatladılar.

Fenerbahçe" yi bu kadar çaresiz durumda hiç görmemiştik. Beraberliğin dahi Fenerbahçe" yi şampiyon yapacağını düşünürsek Volkan efendi bir çuval inciri berbat etti. Belki de şampiyonluk gitti. Galatasaray dört ayak üstüne düştü. Kendisinin bile inanamadığı bir galibiyetle yüzde 70-80şampiyon oldular gibi.

İşin doğrusu bu sezonun en iyi futbol oynayan takımı Fenerbahçe. Bu sezonun en sorunlu takımı Galatasaray. Borç bini aşmış. Sonuç olarak bir maç kaderlerini değiştirdi. Hayırlı olsun.

Gelelim CHP kurultayına... Baykal" ın derbisi diye başlık attık. Espiriydi. Rakipsiz bir kurultay. Ne güzel sıkıntı yok, stres yok, rakip yok. Aile partisi gibi. Muhalif olanların yaşama şansı olmayan sosyal demokrat parti!

Siyasi partiler yasasının parti başkanlarına diktatörlük yetkisi verdiğini yazdık, çizdik.

Bu sistemde parti içi demokrasi, özgürlük, hak, hukutan bahsetmek mümkün değil.

Kurultaya bakalım, il, ilçe başkanları Baykalcı, delegeler Baykalcı, parti meclisi Baykalcı. Sonra göstermelik kurultay, göstermelik seçim. Bir kısım insan mutlu oldu.

Ya Türkiye, ya sokaktaki vatandaş. Hani yeni projeler? İnsanların inanacağı programlar, yeni yüzler, gençler nerede? Kurultayda ne değişti?

Yine söylüyorum bu siyasi partiler yasası ile parti başkanları ölene kadar başkandır. Parti genel merkezleri aile meclisi gibidir. Genel başkanların dediğinin dışında hiçbir partili adım atamaz. Aykırı ses çıkaranları kapının önüne koyarlar. Parti başkanları padişah diğerleri kapı kullarıdır.

Genel merkeze itaat etmek mecburiyetindeler. Hiçbir il, ilçe başkanlarının, delegelerin itiraz etme hakları yoktur.

İşte parti içi demokrasiye en iyi örnekler... CHP kurultayında al gülüm ver gülüm; seçimlerde Baykal genel başkan oldu. Memlekete, millete hayırlı olsun.

Haluk Koç sistemi delmeye çalıştı boyunun ölçüsünü aldı.

Baykal" ın şu sözleri dikkatimi çekti. CHP" nin birlik beraberlik gösterdiği böyle bir kurultay olmamış. Güler misin, ağlar mısın...

İki kelime edecek doğruları söyleyecek bir Allah" ın kulu aday olmayınca, Baykal ailesi hep bir araya gelmiş birlik beraberlik gösterisi yapmışlar. Böylesi de hakikaten hiç görülmemişti.

Ne diyelim şampiyonluk Galatasaray" a, padişahlık Baykal" a hayırlı olsun...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum