Baykal; Hep Başkan !

Baykal; Hep Başkan !

Kurultayın büyük sürprizler beklenmeden toplandığını vurgulayan Baykal, "Alışılmış türden heyecanlar, çekişmeler yaşanmıyor diye birileri neredeyse bu kurultaya hafif dudak büker haldeydi. Bu kurultay Türkiye'nin çok büyük ilgisini çekmiştir. Burada benim

CHP'nin 32. Olağan Kurultayı, Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 2 gün sürecek olan kurultayın ilk gününde genel başkanlık seçimi gerçekleştirildi.

Konuşmasının ardından salondan ayrılan Baykal, oy kullanma işlemleri için yeniden kurultay salonuna geldi. Baykal, saat 21.00'da oyunu kullandı. Baykal, bugünkü genel başkanlık yarışına tek aday olarak katıldı. Aday adaylarının tümünü bin 231 delegeden bin 16'sının oyunu alarak ezici çoğunlukla geride bırakan Baykal, bir dönem daha genel başkan
seçildi. Bin 105 oy kullanılan seçimlerde, 84 geçersiz oy çıktı.



"Kurultay hepimize siyaset dersi verdi"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bugünkü kurultayda diğer kurultaylardan farklı olarak çok yoğun bir katılım gerçekleştiğini belirterek, "Bu kurultay hepimize particilik dersi, siyaset dersi vermiştir. Umarım bu kurultay CHP'ye akıl fikir verenlerin, istikamet, yol çizenlerin CHP gerçeğini daha doğru bir şekilde değerlendirmelerine bir katkı yapar" dedi.

CHP lideri Baykal, seçim sonucunun açıklanmasının ardından bir teşekkür konuşmayı yaptı. Kurultayda kendisine verilen desteğin sadece kendisi açısından değil, CHP açısından, CHP'nin uğrunda mücadele ettiği ilkeler, hedefler ve değerler açısından da çok büyük değer taşıdığını belirten Baykal, "CHP'nin böyle büyük bir çoğunlukla yürütmekte olduğumuz politikanın arkasında durduğunun bu seçimde, böyle bir oyla kanıtlanmış olması bizim mücadelemize büyük bir katkı yapacaktır" dedi.

CHP'nin bu seçimde de görüldüğü gibi bütünleşmiş, kenetlenmiş, kaynaşmış, her türlü tartışmanın ötesinde bilinçli bir örgütün desteğiyle ayakta durduğunun bir kez daha kanıtlandığını kaydeden Baykal, bir partinin büyük tartışmaların, çekişmelerin ötesinde, böyle bütünleşmiş bir manzara göstermesinin çok önemli olduğunu söyledi. ''Biz büyük iç tartışmaların içinden geçmiş bir partiyiz" diye konuştu.

"Ortaya koyduğunuz iddialarda dikkatli olun"

Baykal, her kurultayın bir siyaset akademisi, semineri olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
"Sadece sizler için değil, bizler için de, aday olan insanlar için de bu kurultay çok büyük bir akademi, seminer olmuştur. Hepimiz bu kurultayı yaşadıktan sonra umut ediyorum bundan sonraki kurultaylarda, çalışmalarımızda, söyleyeceğimiz sözlerde biraz daha dikkatli oluruz. Ortaya koyacağımız iddialarda biraz daha dikkatli oluruz. Birbirimiz hakkında hüküm verirken, birbirimizi suçlarken, belki biraz daha birbirimize saygı gösteren bir anlayış içine girmek gerektiği dersini bu kurultaydan almış oluruz"

Muhaliflere atıfta bulundu

Konuşmasında, karşısına çıkan adaylar ve muhaliflere de atıfta bulunan Baykal, "CHP şunu yapsın, CHP bunu yapsın. Bunu kim söylüyor, o kavganın içinden çıkan insanlar mı söylüyor? Hayır köşesinde ona öyle gözüküyor, ona öyle geliyor. Bu arkadaşlar da bir hüküm veriyorlar. Niye böyle yapıyorlar diye bizi anlamaya çalışın. Kolayca suçlamaya kalkmayın, anlamaya çalışın. Umarım bu kurultay CHP'ye akıl fikir verenlerin istikamet, yol çizenlerin de CHP gerçeğini daha doğru bir şekilde değerlendirmelerine bir katkı yapar" dedi.

Parti örgütüne teşekkür etti

Kurultayın büyük sürprizler beklenmeden toplandığını vurgulayan Baykal, "Alışılmış türden heyecanlar, çekişmeler yaşanmıyor diye birileri neredeyse bu kurultaya hafif dudak büker haldeydi. Bu kurultay Türkiye'nin çok büyük ilgisini çekmiştir. Burada benim tanık olduğum hiçbir toplantı bugün CHP kurultayının gerçekleştirdiği yoğun katılımı, coşkuyu, güçlü bir CHP tablosunu ortaya koymamıştır" şeklinde konuştu.

CHP'nin halkın umudunu, heyecanını toplayan bir çekim merkezi olduğunu, bu kurultayda bir kez daha gösterdiğini belirten Baykal, bu tablonun ortaya çıkmasında katkısından dolayı parti örgütüne teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum