Başkan Torun ve ekibi ne cevap verecek

Başkan Torun ve ekibi ne cevap verecek

Fuat Türkmen; Her ay makam araçlarına 10 bin YTL kira ödeyen belediye bunu haydi haydi yapardı. Bugün 350 bin YTL'yi veremeyen belediye, yarın bu arazileri satın almaya kalksa 3 milyon YTL'ye alamaz

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Fuat Türkmen, Ordu Belediyesi'nde usulsüz inşaat izinleri verildiğini anlatarak başkanı usulsuz davranmamaya davet etti.
  YEŞİL ALANLAR 2. YADA 3 . ŞAHISLARA SATILIYOR

 AK Parti'li Belediye Meclis üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Türkmen, imar planında yeşil alan ve otopark olarak belirlenen arazilerin 2. ve 3. şahıslar tarafından satın alındığını, buna rağmen belediyenin bu alanlara inşaat izni ve ruhsatı verdiğine dikkat çekti.

Daha önceki dönemlerde belediyelerin mülkiyeti vatandaşa ait olup imar planında yeşil alan ve otopark olarak belirlenen alanları istimlak etme hakkına sahip olduğunu, bugün ise bedelini ödeyerek istimlak edebileceğini hatırlatan Türkmen, "Yeşil alan ve otopark olarak belirlenen arazileri belediye bugün bedelini vererek istimlak edebilir.

 Şehir merkezinde bir kaç tane araziyi istimlak etmeye kalksa 300-350 bin YTL'dir. Ama bakıyorsunuz, bazı insanlar buraların yeşil alan ve otopark olduğunu bile bile enteresan bir güvenle satın alıyor, ardından belediyeden 'mağdurum' diyerek inşaat izni alabiliyor.

 Belediye Başkanı bu arazileri kamu ve toplum yararına kullanmalıdır. 80 milyon YTL'lik bütçesi olan belediyenin 300-350 bin YTL'yi vermemesi mümkün değildir.

MAKAM ARAÇLARINA HER AY 10 BİN  YTL ÖDENİYOR

Her ay makam araçlarına 10 bin YTL kira ödeyen belediye bunu haydi haydi yapardı. Bugün 350 bin YTL'yi veremeyen belediye, yarın bu arazileri satın almaya kalksa 3 milyon YTL'ye alamaz" dedi.

Türkmen, AK Parti grubu olarak bu konuların araştırılması için verdikleri önergenin de ilginç bir taktikle reddedildiğini vurguladı. Türkmen, "Biz önerge verince Belediye Başkanı ince bir taktikle ortalığı kızıştırıyor. İster istemez tartışma ortamı doğuyor. Diğer parti üyeleri de bize karşı hareket etmek için verdiğimiz önergeye DSP grubuyla birlikte ret oyu veriyor. Sonuçta verdiğimiz önergeler ya okunmuyor ya da böyle taktiklerle oy çokluğu ile reddediliyor" diye konuştu.

Şehrin en büyük sorununun yeşil alan ve otopark sıkıntısı olduğuna dikkat çeken Türkmen, Belediye Başkanı Seyit Torun'un görev süresi içinde bu sorunların üstünden gelmek için somut bir çalışması olmadığını da sözlerine ekledi.

BİROL YILMAZ; GİZLİ SAKLI UYGULAMAMIZ YOK

Ordu Belediye Başkan Vekili Birol Yılmaz, AK Parti Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Fuat Türkmen'in açıklamalarını 'bilgisizliğe' bağladı. Yılmaz, Türkmen'in İmar Kanunu hakkında yeterli bilgisi olmadığını vurgulayarak, her şeyin yasalara uygun olduğunu, hiç bir zaman 'gizli-saklı' bir uygulamaya imza atılmadığını vurguladı.

Belediye meclis toplantısında AK Parti grubunun Belediye Başkanı'nın cevaplandırması isteğiyle bir önerge verdiğini, Başkan Torun'un bu önergeye cevap yazacağını bildirmesine rağmen önergeyi veren grubun ısrarla gündeme alınması için oylama istediğini belirten Yılmaz, "Israrla oylama istediler. Oylandı ve önergenin gündeme alınmamasına karar verildi.

YILMAZ; AKP LİLER MECLİS KARARINA SAYGI DUYMALILAR

Yeşil alan ve otopark olarak belirlenen alanlara inşaat izni verildiğine ilişkin iddiaları cevaplandıran Birol Yılmaz, bu konuda şu açıklamayı yaptı: "Ben bu konudaki açıklamaları biraz yanlı, biraz da bilgisizliğe bağlıyorum.

 İmar Yasası çok açık. Bizim uyguladığımız yasa tüm belediyelerin uyguladığı yasa ile aynıdır.

İmar Yasası gereği kısıtlı alan olarak bilinen park ve yeşil alan gibi alanlar vatandaşın kendi mülkiyetinde ise ve belediyelerin 5 yıllık programında yok ise vatandaş yasadan doğan hakkını kullanarak, 'Belediye benim arazimi kamulaştırana kadar arazimi kullanmak ve inşaat yapmak istiyorum' diye belediyeye başvurabilir.

Belediye encümeninde bu tartışılır, eğer uygun bulunursa bu vatandaş imar müdürlüğüne başvurur, iznini alır ve inşaatını yapar. Bu gizli saklı bir durum değildir. Kaldı ki bizim belediye encümeninde, mecliste temsil edilen tüm partilerden temsilci bulunur.

Encümende bugüne kadar alınan kararlar yüzde 90-95 oranında oy birliği ile alınmıştır. Biz gizli saklı bir şey yapmıyoruz. Arkadaşlarımız bazen kendileriyle çelişiyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.