BAŞKAN TÖREN’DEN ‘19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI’ MESAJI

BAŞKAN TÖREN’DEN ‘19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI’ MESAJI

Türk milleti, İstiklal Mücadelesi boyunca hiçbir millete nasip olmayan cesaret ve kahramanlıklarla göğsünü düşmana siper ederek vatanını, bayrağını savunmuş ve destansı bir zafer elde etmiştir. Gençlerimiz de Milli Mücadeleden bugüne her dönemde gösterdik

BAŞKAN TÖREN’DEN ‘19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI’ MESAJI

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

19 Mayıs’ın özgürlüğe ve bağımsızlığa atılan ilk adım olduğunu belirten Başkan Tören mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk milletinin bağımsızlık inancından aldığı güçle tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin 104. Yıldönümüdür.

Bugün, milletin azim ve kararlılığı sayesinde Türk Milleti’nin esaret altında yaşayamayacağının Samsun'dan bütün dünyaya bir kez daha haykırıldığı dirilişin tarihidir.

Bugün, millî birlik ve beraberliğimizi pekiştirme, gençlerimizin Türkiye Cumhuriyeti’ni koruma ve kollama görevini sorumluluğunu güçlendirme, yarınlara dair umutlarımızı yeniden tazeleme günüdür.

19 Mayıs, gençlik ve gelecek demektir.

İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs'ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi ise geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin en önemli göstergesidir.

Türk milleti, İstiklal Mücadelesi boyunca hiçbir millete nasip olmayan cesaret ve kahramanlıklarla göğsünü düşmana siper ederek vatanını, bayrağını savunmuş ve destansı bir zafer elde etmiştir. Gençlerimiz de Milli Mücadeleden bugüne her dönemde gösterdikleri kahramanlık ve gayretle ülkemizin ümidi olmuşlardır.
104 yıl önce Samsun’da yakılan özgürlük meşalesini bugün de aynı kararlılık ve gururla taşıyan genç kardeşlerim!
Sizler, Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçileri, Büyük ve güçlü Türkiye hedefimizin ve yeni Türkiye Yüzyılı’nın en büyük güvencesisiniz.
Sizleri seviyor, sizlere güveniyor ve sizlerle gurur duyuyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, bugünü gençlerimize armağan eden Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Milli mücadele kahramanlarımızı, canlarını ortaya koyarak bizlere bağımsız ve özgür bir ülke bırakan aziz şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyor, gençlerimizin, hemşehrilerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.