Balık sevdası canlarından etti

Balık sevdası canlarından etti

Zonguldak-Ereğli Karayolu Değirmenağzı mevkiindeki kayalıklarda balık tutarken denize düşen 2 arkadaşın, olay sonrası kaldırıldıkları morgda otopsileri yapıldı.

Zonguldak-Ereğli Karayolu Değirmenağzı mevkiindeki kayalıklarda balık tutarken denize düşen 2 arkadaşın, olay sonrası kaldırıldıkları morgda otopsileri yapıldı.


İki arkadaştan Mehmet Çetinbak'ın cenazesi, defnedilmek üzere memleketi Giresun'a gönderildi.


Zonguldak'ta saat 17.00 sıralarında meydana gelen olayda, kayalıklarda balık avlayan Namık Kemal İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Mehmet Keskin (38) ve inşaat ustası Hayri Çetinbak(49), dev dalgalarla birlikte denize düşerek ölmüşlerdi. İki arkadaşın cansız bedenleri yaklaşık 2 saat sonra denizden çıkarılarak, otopsileri yapılmak üzere Atatürk Devlet Hastanesi Morgu'na götürülmüştü.

Yapılan otopsinin ardından Mehmet Keskin'in cenazesi defnedilmek üzere memleketi Giresun'a gönderildi. Hayri Çetinbak'ın
cenazesi de Tepebaşı Mahallesi Murat Camii'nde öğle namazının akabinde kılınacak cenaze namazının ardından asri mezarlığına defin edileceği bildirildi.
Olayı yakından gören vatandaşlar, olayı güvenlik güçlerine ihbar etmelerine rağmen 2 arkadaşın kurtarılamadığını kaydetti. Görgü tanıklarına göre olay şöyle yaşandı:


"Öğleden sonra saat 15.00 sıralarında kayalıklara birlikte balık avlamaya giden Kozlu Namık Kemal İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Mehmet Keskin ile inşaat ustası Hayri Çetinbak, kayalıklarda balık avlarken gelen dev bir dalgaya yakalanarak, düştüler. "Çarli" lakaplı Hayri Çetinbak'ın ilk dalgada, başka bir kayanın üzerine düştü ve ayağından darbe aldı.

"Virüs Mehmet" lakaplı arkadaşı öğretmen Mehmet Keskin ise ilk dalgada denize düşerek dalgalarla boğuşmaya başladı. Bir süre sonra gelen ikinci dalgayla Hayri Çetinbak'ta denize düşerek, uzun süre yaşam mücadelesi verdi. Güvenlik güçlerine haber verilmesi üzerine Türkiye Taşkömürü Kurumu TTK'ya ait bir römorkör, olay yerine gelerek şahısları kurtarmaya çalıştı. Ayağından yaralı Hayri Çetinbak ve Müdür Yardımcısı Mehmet Keskin'in uzun süre suda yüzerek, zaman zaman dev dalgalara karşı birbirlerine tutunarak, yüzeyde kalmaya çalıştı. Tüm çabalarına rağmen bir türlü kurtarılamayan 2 arkadaş, dakikalar sonra yorularak, suyun dibine çökmeye başladı."


Yapılan otopsisinin ardından balık sevdaları nedeniyle birlikte yaşamlarını kaybeden 2 arkadaştan inşaat ustası Hayri Çetinbak'ın öğretmen Mehmet Keskin'in evinin inşaatında çalıştıkları ve çok yakın dostluklarının bulunduğu öğrenildi. Evli ve 2'şer çocukları bulunun arkadaşlarının hafta sonunda da birlikte avlandığı belirtildi. Mehmet Keskin'in genelde hafta sonu tatillerinde balık avlamaya gittiği belirtilirken, Kozlu Lisesi'nde okuyan oğlu Kubilay Keskin'in mezuniyet töreni hazırlıkları için okul


idaresinden izin aldığı ve avlanmaya çıktığı belirlendi. Diğer meslektaşları gibi Atatürk Devlet Hastanesi morguna gelen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Eryiğit, Keskin'in okul idaresinden izin aldığını doğruladı. Okul Müdürü Ümit Albayrak da, yardımcısı Keskin'in oğlunun mezuniyet töreni için hazırlık yapmak amacıyla kendisinden izin istediğini söyledi. 17 yıldır öğretmenlik yapan Mehmet Keskin'in yaklaşık 2 ay önce teşekkür belgesi alan başarılı bir öğretmen olduğunu anlatan Müdür Albayrak, "Çok
çalışkan ve başarılı bir arkadaşımızdı.

Özellikle bilgisayar konusunda tam bir uzmandı. Bilgisayar ile yapamadığı, çözemediği sorun yoktu. Bu nedenle kendisine "Virüs Mehmet" lakabı takılmıştı. Yaklaşık 2 ay önce de başarılı çalışmaları nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından teşekkür belgesiyle ödüllendirilmişti. Çok sevdiğimiz bir insandı. Oğlunun mezuniyet heyecanını yaşıyordu. Mezuniyet törenine yapılacak hazırlıkların bulunduğunu söyleyerek benden izin istedi. Buradan evine gitmiş.

Oradan da çarşıya inerek hazırlıklarını tamamlamış. Daha sonra balık avlama gittiğini öğrendim. Balık avlama konusunda hevesliydi, çok seviyordu. Genelde hafta sonu giderdi, bu sefer niye böyle yaptı anlamadım" diye konuştu.


Hayri Çetinbak'ın kardeşi ve Kilimli Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Çetinbak, "Ağabeyim inşaatlarda çalışırdı. İşini bitirince balık avlamaya giderdi. Amatör anlamda balık tutmayı çok severdi. Daha önce inşaat işini yaptığı meslektaşımız Mehmet Keskin ile yine avlanmaya gitmişler. Dalgayla birlikte suya düşmüşler uzun süre uğraşmışlar ama kurtulamamışlar. Ağabeyimin yanında yaşamını kaybeden diğer kişinin de meslektaşımızın olması üzüntümüzü daha da arttırdı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.