ATIL ARAZİLERDE TARIM YAPILMASI AMACIYLA ÜRETİCİLERE TOHUM DESTEĞİ VERİLMEYE DEVAM EDİLİYOR

ATIL ARAZİLERDE TARIM YAPILMASI AMACIYLA ÜRETİCİLERE TOHUM DESTEĞİ VERİLMEYE DEVAM EDİLİYOR

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in “Kendi kendine yeten Ordu” sloganıyla yapılan çalışmalar kapsamında, Mesudiye ilçesindeki üreticilere 5 bin kilogramyonca, 10 bin kilogram yulaf ve 30 bin kilogram korunga tohumu dağıtımı yapıldı

img-6700.jpeg

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in “Kendi kendine yeten Ordu” sloganıyla yapılan çalışmalar kapsamında, Mesudiye ilçesindeki üreticilere 5 bin kilogramyonca, 10 bin kilogram yulaf ve 30 bin kilogram korunga tohumu dağıtımı yapıldı. Bu kapsamda 500 dekar yulaf, 2 bin dekar yonca ve 3 bin dekar korunga üretiminin gerçekleşeceği Mesudiye ilçesinde toplam 5 bin 500 dekar ilave atıl tarım arazisiyle birlikte toplam 26 bin 750 dönüm atıl tarım arazisi üretime kazandırılmış oldu.

5 BİN 500 DEKAR DAHA ÜRETİME KAZANDIRILACAK

ATIL ARAZİLERDE TARIM YAPILMASI AMACIYLA

ÜRETİCİLERE TOHUM DESTEĞİ VERİLMEYE DEVAM EDİLİYOR

img-6704.jpeg

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in kent ekonomisini canlandırmak ve tarımı geliştirmek amacıyla uygulamaya koyduğu tarım projeleri ile Ordu’da 2019 yılından bu yana verilen desteklerle üretime açılan atıl arazi 26 bin 750 dönüme ulaştı.

Ordu’da bitkisel üretim altyapısının geliştirilmesi ve tarıma elverişli atıl arazilerin üretime kazandırılması amacıyla Mesudiye ilçesinde 5 bin kg yonca, 10 bin kg yulaf ve 30 bin kg korunga tohumu dağıtıldı.

Dağıtım töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, yulaf, korunga ve yonca tohumlarının toprakla buluşmasıyla birlikte, 5 bin 500 dekar tarım arazisinin daha üretime kazandırılacağını söyledi. Başkan Güler konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mesudiyeli de Ordulu da doğduğu yerde doysun dedik tarım ve hayvancılık çalışmalarını Mesudiye ilçesinde başlattık. Üreticilerimize 5.000 kilogram yonca, 10.000 kilogram yulaf ve 30.000 kilogram korunga olmak üzere, toplam da 45.000 kilogram yem bitkisi tohumu dağıtımı yapılacak. Dağıttığımız bu tohumla toplam 5 bin 500 dekar atıl tarım arazisinin daha yem bitkileri ile ekilmesini sağlayacağız. Bununla birlikte bugüne kadar 26.750 dekar tarım arazisini üretime kazandırırken aynı zamanda hayvansal üretime de önemli bir destek sağlamış oluyoruz. Bunun dışında sizlere makine parkı veriyoruz. 5 bin 370 milyon TL’lik 26 farklı makineden oluşan toplam 38 adet tarım makinesini Mesudiye halkına hediye ediyoruz. Hayırlı olsun.”

“ORDU’DA TARIM SEKTÖRÜ HİLMİ GÜLER İLE DAHA DA BÜYÜDÜ”img-6708.jpeg

Ordu il Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ise, kentte ürün çeşitliliğinin artırılmasına katkı sunan Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ederek, “İlimizde ürün çeşitliliği son derece artış göstermiş durumda. Bugün ilimiz mavi yemişle, aronya seracılık gibi ürünlerle anılan bir il haline geldi. Bu çalışmalar Sayın Bakanımızın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ilimize gelmesiyle daha da arttı. Ürün çeşitliliğinin artırılması, var olan ürünlerde kalitenin artırılması ve ürünlerin pazarlanması noktasında katkı sunan Sayın Bakanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Sayesinde ilimizde tarım sektörü daha da büyüdü” dedi.

img-6710.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.