Atatürk'ün havzaya gelişi kutlandı

Atatürk'ün havzaya gelişi kutlandı

Atatürk'ün, 25 Mayıs 1919'da Samsun'dan Havza ilçesine gelişinin 89. yılı, bu yıl 20.'si düzenlenen Havza 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Temal Turizm Festivali ile kutlandı.

Atatürk'ün, 25 Mayıs 1919'da Samsun'dan Havza ilçesine gelişinin 89. yılı, bu yıl 20.'si düzenlenen Havza 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Temal Turizm Festivali ile kutlandı.

                    


Kutlamalar, Samsun'un merkeze bağlı Badırlı köyünde ikamet eden ve evinde 25 Mayıs 1919 tarihinde Atatürk'e kendi elleriyle kahve veren 106 yaşındaki Hacer Turgut'u evinde ziyaret ile başladı.

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve beriberindekiler, Hacer Turgut'u, evinde ziyaret etti. Vali Güzeloğlu, Hacer ninenin, Badırlı köyünün misafirperverliğini en iyi şekilde gösterdiğini dile getirdi. Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Karadeniz Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Kurmay Albay İlyas Koçak, İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri ile sivil toplum örgütü temsilcileri, daha sonra Kavak ilçesindeki törenlere katıldı.

Kavak'taki törenlerin ardından Havza ilçesinde görkemli bir festival ve kutlama düzenlendi. Havza Şehir Stadyumu'nda düzenlenen törende, milli mücadelenin önemine değinen ve bugün Atatürk'ün gösterdiği yolda
Türkiye'nin kalkınması için çaba harcandığını kaydeden Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Atatürk'ün Samsun'dan Havza'ya gelişini temsilen Havza Belediye Başkanı Murat İkiz'e Türk bayrağını öperek teslim etti.

Havza'nın, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda şanlı bir yeri olduğuna değinen Vali Güzeloğlu," 25 Mayıs, Türk milletinin kararlı duruşunun sergilemeye başladığı tarihtir. 89 yıl önceki heyecanı bugün aynı şevk ile yaşıyoruz. Atatürk'ü kucaklayan Havzalılar, kurtuluş mücadelesinin başlamasında çok büyük katkıları olmuştur. Ne mutlu Havza'ya ki böyle bir onuru yaşıyor" dedi.


Atatürk'ün Havza'ya gelişinin canlandırıldığı törenlerde öğrencilerin sergiledi halk oyunları gösterileri ilgi gördü. Yağmura rağmen vatandaşların kutlamaları ilgisi dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.