Astro Cumali NASA'ya üye oldu

Astro Cumali NASA'ya üye oldu

Ordu'nun Ulubey İlçesi Sayacabaşı Mevkii'ne 2005 yılında açtığı Türkiye'nin ilk özel rasathanesiyle adını duyuran "Astro Cumali" lakablı Cumaittin Turap, NASA va İsviçre'deki uzay gözlemevlerine üye oldu.

ORDU'nun Ulubey İlçesi Sayacabaşı Mevkii'ne 2005 yılında açtığı Türkiye'nin ilk özel rasathanesiyle adını duyuran "Astro Cumali" lakablı Cumaittin Turap, NASA va İsviçre'deki uzay gözlemevlerine üye oldu.

Uluslararası üyelik için İsviçre'ye aylık 30 Frank, NASA'ya da 39 Dolar verdiğini belirten Turap, "Şimdi amacım 50 yataklı tesis yapıp insanların buraya gelmelerini sağlamak" dedi.

Ulubey İlçesi'ne kurduğu gözlemevi ile adını duyuran Cumaittin Turap, 1969 yılından beri yurtdışında kazandığı tüm servetini harcayarak köyüne 3 yıl önce gözlemevi yaptı. Evli ve 3 çocuk babası Turap, "Burası için yaklaşık 1 milyon YTL. harcadım. 8 ay önce de İsviçre ve NASA'daki uzay gözlemevlerine üye oldum. Bana özel tasarlanmış bir program verdiler. Bu programı bilgisayarıma kurdum ve verdikleri şifreyle de anında Dünya'daki tüm gözlemevleriyle bağlantıya geçebiliyor, online görüşmeler yapabiliyorum. Özellikle İsviçre'deki gözlemevinde bulunan arkadaşlarımla sık sık bağlantı kuruyoruz. Onlar benim teleskoplarımdaki canlı görüntüleri, ben de onların teleskoplarındaki canlı görüntüleri inceleme fırsatı bulabiliyorum. Gözlemevimin bulunduğu bölgeye 50 yataklı bir tesis yapıp yurt içinden ve yurt dışından insanların buraya gelmelerini ve birkaç gün kalmalarını sağlamayı amaçlıyorum. Tesis içinde tapulu arazime yatırım yapacak girişimci veya ortak arıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum