Aslan :“Sigara yasağı esnafı etkilemez”

Aslan :“Sigara yasağı esnafı etkilemez”

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa, Arslan Sigara İçme Yasağının esnafı çok fazla etkilemeyeceğini söyledi.

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Arslan, 26761 sayılı Umuma Açık Yerlerde Sigara İçme Yasağı Hakkındaki Kanun'un esnafı çok fazla etkilemeyeceğini söyledi.

19 Mayıs'ta uygulanmaya başlanacak yasanın insan sağlığı için olduğunu belirten Arslan, uygulamanın esnafı sıkıntıya sokacağını düşünmediği ifade etti. Çeşitli çevreler tarafından sigara yasağının esnafı çok zor durumda bırakacağı söylemlerinin olduğunu hatırlatan Arslan, bu olumsuzluğun diğer ekonomik sorunların yanında çok küçük kalacağını kaydetti.

Arslan, "Lokantalarda, kahvehanelerde, kafeterya, restoran ve birahane gibi umuma açık yerlerde sigara yasağının çok fazla iş hacmini düşüreceğini
düşünmüyorum. Zaten tiryakiler bir şekilde dışarıda da olsa bunu içecekler. Önemli olan içeride ya da dışarıda içilmesini tartışmak değil, tamamen bırakılması için çalışmaktır" dedi.

Yasaya rağmen umuma açık yerlerde sigara içme cezalarını da hatırlatan Arslan, iş yeri sahibine 500 YTL ile 5 bin YTL, sigara içene ise 50 YTL para cezası uygulanacağını vurguladı. Mustafa Arslan küçük bir ihtimalde olsa esnafın mağduriyetin giderilmesi adına sigara içecek vatandaşlar için özel bölümler oluşturulabileceğini belirtti.

Avrupa'da da aynı yasağın olduğunu hatırlatan Arslan, "Avrupa'da da olan bu yasağa insanlar uyuyor. Burada da esnafların mağdur olması söz konusu iken, her hangi bir olumsuzluk söz konusu değildir. Bizde vatandaşlarımızdan hem kendisi hem de çevresindekilere zararlı olan sigarayı bırakmasını istiyoruz" diye konuştu.

Esnaf ise müşterilerinde biraz olsun azalma olacağını düşünürken, tiryakiler yasalara uyacağını, ancak dışarıda da olsa sigara içmeye devam edeceklerini söylediler.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.