Aşıklar bayramında fenalık geçirdi

Aşıklar bayramında fenalık geçirdi

Türkiye Murat Çobanoğlu 4. Uluslararası Aşıklar Bayramı'nın ilk gününde düzenlenen toplantıda tansiyonu yükselen Ali Şahin isimli aşık fenalık geçirdi. Eski AK Parti Kars milletvekili Dr. Selahattin Beyribey'in müdahalesiyle hayata döndürülen Şahin, bir a

Türkiye Murat Çobanoğlu 4. Uluslararası Aşıklar Bayramı'nın ilk gününde düzenlenen toplantıda tansiyonu yükselen Ali Şahin isimli aşık fenalık geçirdi. Eski AK Parti Kars milletvekili Dr. Selahattin Beyribey'in müdahalesiyle hayata döndürülen Şahin, bir araçla hastaneye gönderildi.

   Kars Belediyesi'nin organizasyonuyla 4'ncüsü düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Murat Çobanoğlu Uluslararası Aşıklar Bayramı, bugün toplantıyla başladı. Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki toplantıya 320 aşık katıldı.

  Düzenleme kurulunun öncülüğündeki toplantıda aşıkların uyması gereken kurallar anlatıldı. Bu sırada salonda bulunan 60 yaşındaki Adanalı "Derdi Derya" mahlaslı aşık Ali Şahin, tansiyonunun yükselmesi sonucu fenalık geçirdi. Ölümle burun buruna gelen Şahin'in imdadına eski AK Parti Kars milletvekili
Dr. Selahattin Beyribey yetişti. Beyribey'in zamanında müdahalesiyle kendine getirilen Şahin, vatandaşların da yardımıyla bir araca bindirildi. Hastaneye gönderilen Şahin'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.


Aşıklar Bayramı bugün Murat Çobanoğlu'nun Anıt Mezarı'nda anılmasıyla start alacak ve ardından da Murat Çobanoğlu'nun heykeli önünde anma programı düzenlenecek. Daha sonra toplu halde kortej eşliğinde atışmaların ve değişlerin yapılacağı Kars Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'ne gidilecek. Konuşmalardan sonra başlayacak yarışma 3 gün sürecek. Yarışmanın sonunda dereceye giren aşıklara ödülleri verilecek.
Düzenleme Kurulu Üyesi Sultan Aydın, yarışmayla ilgili olarak, "Halk Edebiyatı'nın en güzel dallarından biri de aşıklık sanatıdır. Aşıklarımız mana dolu sözleri ve halkın kulağından silinmeyen türküleri ile gönüllere girerek halkın duygularına ve yaşam biçimlerine sazları, sözleri ve değişleri ile yön vermektedirler.

  Sayısız tanınmış usta aşıkların yetiştiği ilimizde Belediye'nin organizasyonunda yurdun dört bir yanından ve yurtdışından 320 aşığın katılımıyla 4-5-6 Mayıs 2008 tarihlerinde "Türkiye Murat
Çobanoğlu 4. Uluslararası Aşıklar Bayramı ve Yarışması" düzenlenecek. Yarışmaya katılacak aşıklar 14 dalda yarışacak. Düzenlenen aşıklar yarışmasında değerlendirmeyi jüri üyeleri yapacak. Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'ndan, Kars Kafkas Üniversitesi, Çorum Hitit Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Kars Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nden katılımcılar da olacak" dedi.

   
Yarışmaya, Adana, Aydın, Artvin, Ankara, Antalya, Ardahan, Balıkesir, Bursa, Bolu, Erzurum, Eskişehir, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahraman Maraş, Karabük, Kars, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Malatya, Mersin, Ordu, Samsun, Sivas, Tokat, Sivas, Tokat, Uşak, Van, Yozgat'tan katılım olacak. Fransa'dan da Yusuf Yaylacı isimli bir ozan katılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.