Artık trafikte araç çekilmeyecek

Artık trafikte araç çekilmeyecek

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 81 ilin valiliklerine bir genelge göndererek yasak yerlere park etmiş araçların çekicilerle parka götürülmesini yasakladı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 81 ilin valiliklerine bir genelge göndererek yasak yerlere park etmiş araçların çekicilerle parka götürülmesini yasakladı.
Kent merkezlerinde bazen çekicilerin, araçları haksız ve gereksiz bir uygulamayla çekip otoparka götürmeleri büyük sıkıntı yaratıyordu.
Bu yönde gelen şikayetlerin artması üzerine İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, bu yönde bir genelge hazırladı.

55 YTL PARA CEZASI

Yeni düzenlemeyle araç trafik akışını birinci dereceden engelliyorsa, yine çekici tarafından trafik polisi veya trafik zabıtası gözetiminde çekilecek, ayrıca 55 YTL de park cezası uygulanacak.

Ancak, araç yasak yere park etmiş olsa da, eğer araç trafik geçişi için bir engel oluşturmuyorsa, yalnızca 55 YTL trafik cezası kesilecek, araca dokunulmayacak.

"VATANDAŞ DUYARLI OLMALI”


Şehiriçi Trafik Şube Müdürü Cabir Yeşiltaş, genelgenin kendilerine ulaştığını ve uygulamaya koyduklarını söyledi. Yeşiltaş, Yeni Trafik Projesi kapsamında yayınlanan bu genelgeye göre, özellikle Büyükşehirlerde otopark mafyasına karşı daha etkin olabilmek için bazı yeni tedbirler alındığını söyledi.  

Cabir Yeşiltaş, “Trafiği birinci dereceden aksatmadıkça, araç çekilmeyecek. Bunun yerine park cezası kesilecek. Ancak, vatandaşlar da kurallara uyma konusunda biraz daha dikkatli olmalı” dedi.

ÇEK GÖTÜR DEVRİ BİTTİ


İçişleri Bakanlığı"nın yeni genelgesi uyarınca, kent merkezlerinde artık trafiği birinci dereceden etkilemedikçe yanlış yere park eden araçların çekiciler tarafından kaldırılmasının önüne geçiliyor.

   Yayınlanan genelgede, “Araçların yetkili olmayan kişi veya kuruluşlara ait çekicilerle çekildiği, çekme ve kaldırma sırasında araçlara zarar verildiği, emniyetli yerlerde muhafaza edilmediği ve çekme işlemi sonrasında aşırı fiyat istenildiğine” dikkat çekildi.

  Şehiriçi Trafik Şube Müdürü Cabir Yeşiltaş, trafiği engellemeyen, ancak yasak yere park eden araçlara 55 YTL para cezası kesileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.