Arıcılara destekleme uyarısı

Arıcılara destekleme uyarısı

Türkiye Arıcılar Birliği Genel Sekreteri ve Giresun Arıcılar Birliği Başkanı Kubilay Elevli yaptığı açıklamada Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu'nun hayvancılık ....

Türkiye Arıcılar Birliği Genel Sekreteri ve Giresun Arıcılar Birliği Başkanı Kubilay Elevli yaptığı açıklamada Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu'nun hayvancılık desteklemeleri kapsamına, 30 kovan arıya sahip olanların bu desteklemelerden faydalanabileceğini belirtti.

Desteklemelerden faydalanmak isteyen arıcıların birliğe kayıt yaptırması gerektiğini söyleyen Elevli, son müracaat tarihinin 31 Temmuz 2008 olduğunu kaydederek, ilgililerin vakit kaybetmeden işlemlerini yaptırmasını istedi.


Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulunun Kararına göre hayvancılık desteklemeleri kapsamında arı kovanlarına da kovan başına 5 YTL destek verileceğini kaydeden Giresun Arıcılar Birliği Başkanı Kubilay Elevli, Birliğe üye olma şartı için 50 kovan kıstasının 30 kovana düşürüldüğünü de kaydetti.

Alevli “Bu desteklemelerden faydalanmak isteyen arıcılarımız eğer birlik üyesi değilse önce Arıcılar Birliği'ne kaydını yaptırması, ardından evrakları ile birlikte destekleme için Tarım İl veya İlçe Müdürlüklerine başvurması gerekiyor. Bu işlemleri yaptıran arıcılarımız desteklemelerden faydalanabilecekler” dedi.


Kubilay Elevli ayrıca Giresun'da kesin kovan tespitinin Temmuz ayı sonuna kadar yapılacağını, Ekim ayına kadar da kendilerinin denetimlerini tamamlayacağını söyledi. Elevli, arıcılıkla ilgili bilgi almak isteyenlerin 2140254 nolu telefona başvurabileceklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.