Ankara'nın siyasetine akıl ermez ...

Ankara'nın siyasetine akıl ermez ...

Partilerin genel merkezleri Ankara’ dadır. Partilerin ağa babaları da buradadır. Toplumumuz zanneder ki, biz ne düşünüyorsak, parti yöneticileri de aynı şeyi düşünür. Bilmezler ki Başkentin siyaseti de Türkiye’ ye uymaz.

Partilerin genel merkezleri Ankara" dadır. Partilerin ağa babaları da buradadır. Toplumumuz zanneder ki, biz ne düşünüyorsak, parti yöneticileri de aynı şeyi düşünür. Bilmezler ki Başkentin siyaseti de Türkiye" ye uymaz.

 

Partilerin genel merkezleri kendi politikalarını kendileri üretir. Menfaatleri doğrultusunda. Zavallı vatandaşlarımızda kendileri için mücadele edildiğini zanneder. Bilmezler ki 4 yılda bir noter vazifesinin dışında etkinliği yok.

 

Seçimden seçime biraz sırtları sıvazlanır, biraz da insan oldukları hatırlanır. Mazbatalar alındıktan sonra Ankara" ya gidenler arkalarına bile bakmazlar.

 

Parti genel merkezlerinde parti başkanları istedikleri gibi kurulları oluşturuyor. Gelecek seçime kadar al gülüm ver gülüm işler kebap.

Yıllarca siyasi partiler yasası memleketin önünü tıkadığı halde, ne iktidar ne muhalefet ne de muhalefet partileri yasayı değiştirmek için kılını bile kıpırdatmadılar. Çünkü parti başkanlarının ortak menfaatleri var. Bu yasa parti başkanlarına diktatörlük yetkisi verdiği için dokunmazlar.

 

Milletvekillerini halk mı seçiyor; parti başkanları mı? Sonradan bizi halk seçti diyorlar. Oluşan meclisi halkın seçtiği falan yok. Sıralamaları kendileri yapıyor, halka noter gibi tasdik etmek kalıyor.

 

Hiçbir parti başkanı Ankara" da kendisine sıkıntı yaratacak adamaları listelerine koymazlar. Çünkü düzeni devam ettirmeleri için elleri mecbur.

 

Bizde parti başkanları partiyi ancak mezarda bırakıyorlar. Şimdiye kadar iki istisna yaşandı. Demirel Cumhurbaşkanı olduğu için, Erbakan da siyasi yasaklı olduğu için maalesef partilerinin başından ayrılmak zorunda kaldılar.

 

Sosyal Demokratlar bile ihtilalden bu yana Deniz BAYKAL" dan başkasını çıkarmadılar.( Geçici dönemler dışında)

 

Parti delegeleri kral. Parti başkanı bütün illerde, ilçelerde, kendi adamlarını iş başına getiriyor. Delegelerde kendilerinin. Oh ne ala kebap. Yık yıkabilirsen parti başkanını. Parti içi demokrasi mi? Yok ya. Diktatörlük be diktatörlük.

 

Enteresan olan böyle bir yasaya partililerde itiraz etmiyor. Herkes yerinden memnun. Nasıl itiraz etsinler ki? İl, ilçe yönetimleri genel merkez aleyhine laf etseler, ertesi gün görülen lüzum üzerine Allah" ın selameti üzerine olsun. Kapının önündesin. Ne güzel demokrasi değil mi? Halk memnun.

 

Siz hiç siyasi partiler yasası için yürüyenleri gördünüz mü? Göremezsiniz parti yönetimleri hallerinden memnunlar. Al gülüm ver gülüm sonra da çıkıp bu faşizan yasayla bu memleketi idare etmeye  kalkışacaksın. Geçiniz.

 

Parti başkanlarının dışında konuşan partili gördünüz mü?

Sonuç olarak Ankara halinden memnun. Vatandaş olarak canınızı sıkmayın. Asayiş berkemal....  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum