Ankara Üniversitesi’ nde Kavga

Ankara Üniversitesi’ nde Kavga

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde çıkan kavgada 4’ü polis 5 kişi yaralandı. Okul pazartesiye kadar tatil edildi

Dil Tarih Coğafya Fakültesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında dün bir öğrencinin yaralanmasıyla başlayan gerginlik bugün kavgaya dönüştü. Çıkan olaylarda bir öğrenci yaralanarak İbni-Sina Hastanesine kaldırıldı.

Bu sırada bir öğrenci de yaşanan olayların gerğinliği ile rahatsızlandı. Öğrenciye fakülteye gelen sağlık görevlileri müdahele etti. Sol görüşlü öğrenci grubu fakülte önüne çıkarak açıklama yapmak isteyince diğer gruptaki öğrencilerle tekrar saldırdılar.

Üniversite içine giren çevik kuvvet ekibi kavgaya müdahale etti. Bu sırada sol görüşlü öğrenciler çevik kuvvet ekibine taşla saldırdı.

Sağ görüşlü öğrenciler tekbir getirerek, "Kahrolsun pkk" sloganı atarken, sol grup ise "Yaşasın hakların kardeşliği" şeklinde slogan attı. Olaylar sırasında 4 çevik kuvvet polisi de atılan taşlardan yaralandı. Fakülte önüne çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralı polisler ve öğrenciler ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Fakültedeki gerginlik devam ediyor.

Okul pazartesiye kadar tatil edildi

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi, dün başlayan ve bugün de devam eden olaylar nedeniyle pazartesi gününe kadar tatil edildi.

Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylarda 2 öğrenci ve atılan taşlardan da 4 polis memuru yaralandı. Okul yönetimi öğrenciler arasında çıkan olaylar nedeniyle derslere son verdi. Fakülte boşaltılarak pazartesi gününe kadar tatil edildi. Gerginlik devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.