Anayasa Mahkemesi Başkanı'ndan açıklama

Anayasa Mahkemesi Başkanı'ndan açıklama

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, yüksek mahkemeye yönelik eleştirilere gerekçeli kararda cevap vereceklerini söyledi.

Kılıç, Anayasa Mahkemesi'nden ayrılışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Başörtüsü kararına ilişkin gerekçeli kararın ne zaman açıklanacağı yönündeki soruya Kılıç, "Bu kararın verildiği gün ben bazı şeyler söylemiştim.

Bugün de değişen pek fazla birşey yok. Çok fazla söyleyeceğim birşey de yok. Tabi ki karar bizim iş şartlarının getirdiği elverişlilik ölçüsünde en kısa sürede yazılarak kamuoyuna duyurulacaktır ve bundan sonra gerekli değerlendirmelerin yapılmasının daha sağlıklı olacağını söyledim. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. En kısa sürede yayınlanması için gerekli hazırlıklar yapılıyor. Yakın bir zamanda kamuoyuna duyurulacak" diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, 'Yürürlüğün durdurulması kararı daha erken açıklanabilir mi?' sorusuna, "Bu hafta içinde muhtemelen göndereceğiz" karşılığını verdi.

Kılıç, bir gazetecinin 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında yaptığı açıklamaları hatırlatması üzerine, "Bu konuları izin verirseniz gerekçemizde değerlendirelim. O gerekçede görürsünüz zaten" dedi.

'Eleştirilere yönelik yazılı bir açıklama yapacak mısınız?' şeklindeki soruya ise Kılıç, 'Hayır' cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.