“ Alan da Kaçan mı ? “ ya da …

“ Alan da Kaçan mı ? “ ya da …

Yıllardır Ziraii Donatım Kurumu'na ait depoluk görevini üstlenen daha sonrada özel firmalara satılan Emniyet Müdürlüğü"nün karşısındaki depolar Trabzonlu bir şahsa satılmıştı.

Yıllardır Ziraii Donatım Kurumu'na ait depoluk görevini üstlenen daha sonrada özel firmalara satılan Emniyet Müdürlüğü"nün karşısındaki depolar Trabzonlu bir şahsa satılmıştı.

   Ordu Belediyesi"nin imar yasağına takılan bu arsaya yapılan yatırım boşa gitmişti. 

Gel zaman git zaman Ordu belediye Başkanı Seyit Torun ve belediye meclisi Trabzonlu şahıstan ucuz fiyata alındığı iddia edilen bu arsaya ( ki alıcılar Ordu"da medyayla içli dışlı bir  şirket yine önemli bir müteahitlik firması ve yine önemli bir kişi olarak telaffuz ediliyor ) Ordu Belediye meclisi geçtiğimiz aylarda bir karar alarak inşaat yapma iznini onayladı.

Ordu Kent Gazetesinin Mayıs ayında kamuoyuna çıtlattığı bu “meclis operasyonu”nun geçtiğimiz günlerde gerçeğe dönüştüğünü hep beraber yaşadık.

 Eski depolar yıkılıp yerine özel bir marketin benzin istasyonu ve alışveriş merkezi yapılacağını duyan mahalle sakinleri meclis kararının gerçeğe dönmesiyle duruma kazan kaldırdılar.

   Ordu Kent Medyası olarak gelişmeleri ve ilgi kamu kurum ve kuruluşlarının tepki ve açıklamalarının merakla bekliyoruz.

  Tribün Gazetesi"nde ki bu haberin açıklamasını ilgililerden bekliyoruz.

İşte Tribün gazetesinde bugün konuyla ilgili çıkan haber

" Karşıyaka Mahallesi"nde eski Zira Donatım depolarının olduğu alanda benzin istasyonu inşaatı sürüyor.

   Benzin istasyonu inşaatı başlarken mahallenin 25 yıllık yolu kapatılmış, mahalle sakinleri gerekli mercilere başvurarak yolarlının açılması için mücadele etmişlerdi. TEDAŞ"ın karşısına camiinin yanına ve mahallenin ortasına yapılan benzin istasyonuna karşı çıkan vatandaşlar kapatılan yolları kendi imkanlarıyla geri açtılar. Mahalleli kaldırıma dönüştürülen yollarını açarken hiçbir engellemeye maruz kalmadılar. Bu da mahalle sakinlerinin yaptıkları eylemde haklı olduklarını gösterdi. Mahalleliler ellerinde kazma küreklerle yapılan kaldırımları yıktı. Yollarını açmak için kazma kürekle yıkıma başlayan bir grup vatandaşa destek geç kalmadan geldi. Yine mahalle sakinlerinden birinin imkanlarıyla getirilen iş makinesi yolu tamamen hizmete açtı.

   Benzinlik değil dinamit

  Yıkım sırasında mahalleliler tepkilerini yüksek sesle dile getirirken “ buraya benzinlik değil dinamit dikiyorlar” dediler. Yolları yapılırken kendilerine ödetilen paraların ne için olduğunu soran vatandaşlar yolumuzu kapattırmayız, onlar yapsın biz yine yıkarız dediler. Yapılan benzin istasyonuna ruhsat almak için yollarının kapandığını, elektrik direklerinin yerlerinin değiştirildiğini belirten mahalle sakinleri bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini söylediler.

   Elektrik direğinin bile yerini değiştiriyorlar

  Eski Zirai Donatım depoları alanına yapılan benzin istasyonun ruhsatı için yapılmayan kalmıyor. 25 yıllık yolun kapatılmasının yanında TEDAŞ"ın elektrik direklerinin yerleri de değiştiriliyor. 10 yıllık camiinin TEDAŞ binasının ve mahallenin ortasında yapılan benzin istasyonu inşaatı sürerken çevresine şimdiden zarar vermeye başladı. Kapatılan yolu vatandaşlar kendi imkanlarıyla açtılar.bunun yanı sıra elektrik yerlerinin değiştirildiği görülüyor.

  Betonun altından logar çıktı

   Kapatılan yolun altından kanalizasyoın kapağı ve su akarı çıktı. Vatandaşlar buranın yol olmadığını söyleyenlere cevap olarak, bu su akarı ne için. Bunu kim yaptı dediler. Burası bizim 25 yıllık yolumuz, burası camimizin yolu kimseye bu yolu kaptırmayız şeklinde çıkış yapan vatandaşlar benzinliğe tepkilerini belittiler. "

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.