AKP liler attıkları imzayı bile reddediyor

AKP liler attıkları imzayı bile reddediyor

Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Belediye Meclis Üyeleri, son günlerde basında çıkan AKP İl Başkanlığı ve diğer Belediye Meclis üyelerinin “MHP çalışmalarımızı engelliyor çalışmalarda bize destek olmuyor.“ şeklindeki açıklamalarına cevap vermek amacıyla MH

“Bütün komisyonlarda 3 DSP, 2 AKP" li meclis üyesi var”

HABER : AYSUN AYDIN

Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Belediye Meclis Üyeleri, son günlerde basında çıkan AKP İl Başkanlığı ve diğer Belediye Meclis üyelerinin “MHP çalışmalarımızı engelliyor çalışmalarda bize destek olmuyor.“ şeklindeki açıklamalarına cevap vermek amacıyla MHP il binasında bir basın toplantısı düzenledi.

AKP il başkanı ile Belediye meclis üyelerinin iddiaları ve MHP meclis üyelerini çalışmaları hakkında MHP İl Meclisi üyeleri adına Şemsettin ŞAHİN konuştu.

“Yasa gereği 3 buçuk yıldır hiçbir komisyonda temsil edilemiyoruz. Bu yasa AKP" nin bilinçli olarak çıkardığı bir yasadır. Daha evvel çağırıldığımız toplantılara komisyon seçimlerinden sonra çağırılmamaya başlandık. Bu toplantılara katılmamızı engelleyen kişinin bir AKP" li meclis üyesi olduğunu biliyoruz. AKP" li meclis üyeleri diğer meclis üyelerine sansür uyguluyor.” Diyen ŞAHİN, MHP meclis üyeleri hakkındaki iddialar için şunları söyledi: “Son günlerde AKP" il başkanı ve meclis üyeleri tarafından tarafımıza bir takım haksız eleştirilerde bulunmaları, kamuoyunu yalan yanlış bilgilendirmeleri ve MHP meclis üyelerinin çalışmaları hakkında bu toplantıyı düzenlemiş bulunuyoruz.

AKP il başkanı  ÜNAL çıkmış bir tv kanalına belediyede DSP ile MHP meclis üyeleri mecliste ve encümende al gülüm ver gülüm hareket ettiklerini söylüyor ve encümen üyeliğine devamlı şahsımın seçilmesinden bahsediyor. Bilindiği üzere encümen üyeleri her parti aday göstererek meclis içerisinden oylama ile seçilir ve herkes aday olabilir. Kendiside encümende görev aldı her oylamada meclisin tamamının AKP" liler dahil oyunu alarak seçilmemden neden rahatsız olduğunu da anlamış değiliz. Kaldı ki MHP herhangi bir yere aday göstermek için  ÜNAL" a soracak değil. Zamanı geldiğinde kendisine soracak bir çok sorumuz olacaktır elbet.

AKP" li üyeler daha dün altına imza attıkları özel hastane karşısındaki iş yerine şimdi karşı çıkmalarını yaklaşan yerel seçimlerden önce dikkat çekmekten başka bir şey olmadığını da biliyoruz. Burada anlaşılan bir şey vardır ki her zamanki gibi AKP" li meclis üyeleri attıkları imzayı dahi inkar etmektedirler. Biz MHP" li meclis ve encümen üyeleri özellikle kamuya ait yeşil alanlara herhangi bir yapılanmaya başından beri karşı çıktık ve asla onay vermedik ama kendileri imzaladı. Ancak yasal hakkı bulunan tapusu vatandaşa ait olan yerlere de yasal çerçevede müsaade ederek vatandaşın hakkını da gasp etmedik. Yine yaygarasını koparttıkları eski zirai donanım kurumunun arsasında yapılan benzin istasyonu ve iş merkezinin altında AKP" lilerin imzası yok mu?Elbette var şimdi çıkmışlar karşı geliyorlar.

Bütün komisyonlarda 3 DSP" li ve 2 AKP" li meclis üyeleri bulunmaktadır. Bugün AKP meclis üyeleri tv ve gazeteleri dolaşarak belediye harcamalarına ve yapılan zamlara karşı geldiklerini söylüyorlar. Şimdi soruyorum AKP" li meclis üyeleri bugüne kadar hangi belediye bütçe oylamasına hayır oyu verdiler. Şimdi altına imza attıkları kararları inkar ediyorlar.

İmar komisyonu üyesi sn Yaşar KIRCA" nın Bayındırlıkta çalıştığını biliyoruz ama merak ediyorum günde kaç saat iş yerine uğruyor. Daha düne kadar bu şahıs her imar görüşmelerinde söz alıp karşı çıktığı imar plan tadilatlarına bu kez bir şehir plancısı olan kendi kızı tarafından meclise getirilen konulara hiç ses çıkartmıyor.

Bizler MHP" li meclis üyeleri olarak ne DSP ile ne de AKP" li meclis üyeleri ile birlikte hareket ettik bizler doğru bildiğimiz inandığımız Ordulu" nun ve belediyenin yararı olan her konuda destek olduk, görüş ve önerilerimizi bildirdik. Öyle AKP" li arkadaşlar gibi sırf muhalefet olsun diye de bazı kalemlere karşı çıkmadık. En azından onlar gibi içerde imzalayıp dışarda inkar etmedik.

Son olarak şunu söylemek istiyorum, Ordu halkı ;kendilerini yönetmek, şehri yaşanabilir çağdaş bir şehir haline getirmek için bu kutsal görevi bize vermiştir. Bu görevin önemini unutmamanızı diliyorum.” Şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.