Akdeniz Üniversitesi'nde,Namlunun ucundaki gençliktir

Akdeniz Üniversitesi'nde,Namlunun ucundaki gençliktir

Akdeniz Üniversitesi\'nde çekilen silahın hedefi bellidir: Namlunun ucundaki gençliktir, gelecektir ve ülkemizdir Akdeniz Üniversitesi\'nde yaşananlar üniversitelerimize dönük saldırıların geldiği boyutu göstermektedir. Üniversitelerimize dönük bu s

Akdeniz Üniversitesi'nde çekilen silahın hedefi bellidir:
Namlunun ucundaki gençliktir, gelecektir ve ülkemizdir

Türkiye Komünist Partisi İl Başkanı Uğur AtaşYaptığı açıklamada;
Akdeniz Üniversitesi\'nde yaşananlar üniversitelerimize dönük saldırıların geldiği boyutu göstermektedir. Üniversitelerimize dönük bu saldırılar, ülkemize ve ülkemizin geleceği olan gençlerimize dönük saldırıların somut bir uzanımıdır.

Kimi merkezlerin hala büyük bir yüzsüzlükle \"sağ-sol\" çatışması olarak sunmaya çalıştığı olay açıkça görüleceğiz üzere planlı bir faşist saldırıdır. Pek çoğunun üniversite ile herhangi bir bağlantısı olmadığı besbelli, örgütlenmiş faşistler, güpegündüz büyük bir kentin, büyük bir üniversite kampüsüne silahlı bir baskın düzenlemişlerdir.

Saldırı planlıdır
Ayrıca kimi saldırganların daha önce \"uyuşturucu kaçakçılığı\" ve \"çete\" suçlarından gözaltına alınmış olduğu bilgisi bu örgütlülüğün en somut kanıtlarından birisi olarak değerlendirilebilir. Türkiye\'nin herhangi bir ilindeki hemen her lise öğrencisi bile uyuşturucu ticareti ile ülkü ocakları arasındaki bağın bilgisine sahiptir.

Saldırının sorumlusu AKP Hükümetidir
Saldırının MHP ve Ülkü Ocakları tarafından gerçekleştirildiği gün gibi açıktır. Bununla beraber saldırının MHP\'nin en somut örneğini Türban tartışmaları sırasında gördüğümüz AKP destekçiliği ile birlikte düşünmek gerekmektedir. AKP\'nin Türkiye\'yi sömürünün katmerlendiği, gericiliğin daha da kuvvetlendiği ve bağımlılığın en üst düzeye taşındığı karanlık bir noktaya götürmekle görevli olduğunu daha önce defalarca kez ilan ettik. Görülen odur ki, emperyalizm MHP\'ye de bu süreçte kritik noktalarda devreye girerek AKP\'yi destekleme görevi vermiştir.

Hükümet sözcüsünün saldırı ile ilgili açıklamalarının merkezine üniversite yönetimlerinin ve onlar vesilesiyle üniversiteleri eleştirmeyi alması başka nasıl açıklanabilir ki?

Bütün saldırıların hedefleri ortaktır
Saldırılar tek bir merkezden ve aynı amaca hizmet için organize edilmektedir. Antalya örneğinde suçlular bütün iğrençlikleri ile gözler önüne çıkmıştır. Bu saldırının İstanbul Üniversitesi\'ndeki gerici-yobaz saldırılarla, Abant İzzet Baysal Üniversitesi\'ndeki anti-emperyalist eyleme dönük saldırı ile, Marmara ve Gazi Üniversitelerindeki saldırılarla ortak amaçları olduğunun altını çizmek gerekir. Öte yandan AKP Hükümeti\'nin Yusuf Ziya Özcan\'ı YÖK Başkanı olarak ataması, üniversitelere Türban\'ı sokmak için gerçekleştirdiği yasal düzenlemelerde tüm saldırılarla aynı amaca hizmet etmektedir.

Teslim olmayacağız, teslim etmeyeceğiz
TKP\'li öğrenciler olarak, uzun bir süredir ama özellikle bu öğretim yılının başından beri üniversitelere dönük saldırıların, ülkemize dönük saldırıların bir uzantısı olduğunu ve geleceğimizi teslim almayı amaçladığını söyledik, dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum