ADD şubeleri Giresun'da toplandı

ADD şubeleri Giresun'da toplandı

Doğu Karadeniz şubeleri Atatürkçü Düşünce Derneği Şubeleri Giresun`da yaptığı toplantı sonunda Doğu Karadeniz Şubeleri adına GYK Üyesi Nuri Osman Apaydın yapılan açıklamada şöyle denildi:

Doğu Karadeniz şubeleri Atatürkçü Düşünce Derneği Şubeleri Giresun`da yaptığı toplantı sonunda Doğu Karadeniz Şubeleri adına GYK Üyesi Nuri Osman Apaydın yapılan açıklamada şöyle denildi:

ADD Genel Başkanları Şener Eruygur hakkında açıklama yaptı.

"5 Temmuz 2008 günü Genel başkanımız Sn. Şenel Eruygur`un tutuklanması ile sonuçlanan “Ergenekon” soruşturmasının değerlendirmesini yapmak üzere, Atatürkçü Düşünce Derneği Doğu Karadeniz Şubeleri Giresun `da toplanmışlardır.Toplantıya katılan şube başkanlarımız aşağıdaki görüş ve eylem biçiminde ortak kararları almışlardır.
Bugünden geçmişe gelişen olaylar, Türkiye`mize biçilen “ılımlı İslam” modeline geçişteki dayatmalardan ibarettir. Bu anlamda toplum ulusal çıkarlarını gözeten, demokratik yapıya sıkı sıkıya bağlı ve hukuk düzeninden sapma göstermeyenler ile, karşıtları biçiminde iki ayrı kutba bölünmeye çalışılmaktadır. Bu yolda toplumun önde gelen kanaat önderleri ve kurum liderleri, ne olduğu belirli olmayan bir soruşturma sonucu tutuklamalar ile toplum sindirilmeye, ayrıştırılmaya çalışılmaktadır.Asıl hedef iktidar ve yanlılarının “ılımlı İslam “ yönetim biçimine kılıf hazırlanmaktır.
Bütün bu olguların farkında olan ve Atatürk aydınlanma ve devrimlerinin yılmaz savunucusu olan Atatürkçü Düşünce Derneği merkez ve şube yönetimleri ve tüm üyeleri ile güzide kurumumuz hedef olarak belirlenmiş ve ilk saldırı Genel Başkanımız Sn Şenel Eruygur`un gözaltına alınıp tutuklanma süreci olmuştur. İktidar taşeronluğunda karşıdevrim süreci adım adım tırmandırılmaktadır. Küresel güçler Atatürk`ü ve Atatürkçülüğü yok etmeden ülkemizi elde edemeyeceklerini bilmektedirler.
Bu anlamda toplantıya katılan şubeler olarak;
Atatürkçü Düşünce Derneği bugüne kadar yasadışı hiçbir eylem ve etkinlikte yer almamıştır. Bugünden sonra da olmayacaktır. Kamuoyunun bunu bilmesini istiyoruz. Derneğimize yönelik malum basın kuruluşlarınca yapılan karalama kampanyalarını bu nedenle şiddetle kınıyoruz.
Hukuk sınırları içinde kalmak koşulu ile her türlü yasal eylem ile gelişmeler ve tutuklamalar ile ilgili tavrımızı kamuoyu ile sürekli olarak paylaşacağız.
Bizce bilinmeyen suçlama, kanıt ve gerekçeler ile göz altına alınan, tutuklanan tüm aydınlarımız adına üretilen spekülasyon ve karalamaların bir an önce belirlenebilmesi için iddianamenin hemen hazırlanıp mahkemeye ve kamuoyuna sunulması gerekmektedir.
Bunun için sürecin hızlandırılıp sonuçlandırılması amacıyla derneğimizin tüm demokratik kitle örgütleri ile birlikte kamuoyu yaratılmalı ve kamuoyu baskısı oluşturulacak girişimde bulunulmalıdır.
Yerelde örgütlerimiz diğer kitle örgütleri ile birlikte durum değerlendirilmesi yapacak, yazılı ve görsel basın aracılığı ile kamuoyu sürekli bilgilendirilecektir.
Demokrasinin olmazsa olmaz koşulu hukuk ve yargı sistemini, hukukun üstünlüğünü karşı devrim sürecinde yok sayan ve alabildiğince dejenere eden zihniyeti ve sahiplenenleri kınıyor, Atatürk ilke ve devrimlerinin sonuna kadar savunucusu olduğumuzu kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.