AB hibe bilgilendirmeleri başlıyor

AB hibe bilgilendirmeleri başlıyor

TR90 düzey 2 bölgesi kalkınma programı hibe projeleri başlangıç toplantıları 14-16 ocak 2008 tarihleri arasında 6 ilde yapılacak.

TR90 düzey 2 bölgesi kalkınma programı hibe projeleri başlangıç toplantıları 14-16 ocak 2008 tarihleri arasında 6 ilde yapılacak.
Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize Ve Trabzon illerinde düzenlenecek toplantılarda programda hibe almaya hak kazanan proje sahiplerine bilgilendirme yapılacak...
Açılış toplantılarında; il valileri, devlet planlama teşkilatı müsteşarlığı, merkezi finans ve ihale birimi, program uygulama birimi yetkilileri de hazır bulunacak.
devlet planlama teşkilatı müsteşarlığı"nın koordinasyonunda, Türkiye Cumhuriyeti ile
Avrupa Komisyonu ortak finansmanıyla yürütülen 24 milyon euro bütçeli programın başlangıç toplantılarının yapılacağı iller ve tarihleri şöyle:

İL YER SAAT TARİH
Artvin Karahan Oteli 09:30 16.01.2008
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası 14:00 15.01.2008
Gümüşhane Atatürk Kültür Merkezi 14:00 14.01.2008
Ordu Atatürk Kültür Merkezi 09:30 16.01.2008
Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi 09:30 15.01.2008
Trabzon KTÜ Prof. Dr. OsmanTuran Kongre ve Kültür Merkezi 09:30 14.01.2008

DOĞU KARADENİZDE KALKINMA ATAĞI
Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Koordinatörlüğünde, Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından sağlanan hibelerle finanse edilen TR90 düzey 2 bölgesi kalkınma programının uygulamaları başlamıştır.
Doğu Karadenizde 6 ilde yürütülen program, Türkiye"de bölgeler arası gelişmişlik farklarının azaltılmasını öngörmektedir.
Program Çerçevesinde Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize Ve Trabzon"un kalkınması amacıyla 24 milyon euro ayrılmıştır.
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı"nın koordinatörlüğünde yürütülen Programla Doğu Karadenizde "kalkınma" atağı başlıyor. Türkiye"de bölgeler arası gelişmişlik farklarının azaltılmasını, merkezi ve bölgesel düzeyde kurumsal kapasitenin artırılmasını hedefleyen Program; bölgenin ekonomik ve sosyal gelişmesine katkıda bulunacak ve yöre halkının yaşam koşullarını iyileştirecektir.
Doğu Karadeniz Bölgesi"nden Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon olmak üzere toplam 6 il için 24 milyon Euro kullandırılmaktadır. Program bütçesinin 18 milyon Euro"su Avrupa Birliği, 6 milyon Euro"su ise Türkiye Cumhuriyeti tarafından karşılanmıştır. Programda hibeler için tahsis edilen kaynağın %100"ü sözleşmeye bağlanmıştır.
PROGRAM KAPSAMINDAKİ İLLER
TR90 Düzey 2 Bölgesi: Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon
HİBE PRORAMLARININ AMACI, BÜTÇE VE HİBE TUTARLARI
TR90 Düzey 2 Bölgesi Kalkınma Programında, geçtiğimiz yıl KOBİ"ler, Turizm ve Çevre Altyapısı ve Yerel Kalkınma Girişimleri olmak üzere 3 hibe programı kapsamında proje teklif çağrıları yapılmıştır. Toplam 1618 proje başvurusu alınmış ve Merkezi Finans ve İhale Birimi yönetiminde yürütülen değerlendirme çalışmaları sonucunda 214 proje hibe desteği almaya hak kazanmıştır.

YEREL KALKINMA GİRİŞİMLERİ HİBE PROGRAMI
Bütçesi 5,6 milyon Euro olan Yerel Kalkınma Girişimleri Hibe Programının amacı, yerel kalkınmayı hızlandıracak, özellikle kırsal kesimin ortak ihtiyaçlarına ve potansiyellerine cevap verecek, başta insan kaynakları olmak üzere yerel kaynakları ve girişimleri destekleyecek özel projelerin hayata geçirilmesidir. Yerel Kalkınma Girişimleri Hibe Programında 449 proje başvurusu alınmış olup, 80 proje ile sözleşme imzalanmıştır. Bu hibe programında sözleşmeye bağlanan tutar 5,52 milyon Euro olmuştur.
KOBİ HİBE PROGRAMI
Bütçesi 9,2 milyon Euro olan KOBİ Hibe Programının amacı, hedef bölgede KOBİ"lerin tarımsal ürün işleme, imalat sanayi ve başta turizm olmak üzere hizmet sektörlerinde ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikli projeler üretip uygulayarak kapasitelerinin geliştirilmesidir. KOBİ Hibe Programında 541 proje başvurusu alınmış olup, 104 proje ile sözleşme imzalanmıştır. Bu hibe programında sözleşmeye bağlanan tutar 8,36 milyon Euro olmuştur.
TURİZM VE ÇEVRE ALTYAPISI HİBE PROGRAMI
Bütçesi 9,2 milyon Euro olan Turizm ve Çevre Altyapısı Hibe Programının amacı, bölge halkı ve yerel işletmeler için gerekli altyapı hizmetlerinin özellikle yerel yönetimler aracılığıyla sağlanmasını desteklemek ve bu şekilde bölgedeki çevre ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesine katkıda bulunmaktır. Turizm ve Çevre Altyapısı Hibe Programında 618 proje başvurusu alınmış olup, 30 proje ile sözleşme imzalanmıştır. Bu hibe programında sözleşmeye bağlanan tutar 10,11 milyon Euro olmuştur.
PROGRAM KAPSAMINDA YER ALAN DİĞER FAALİYETLER
Program kapsamındaki tüm illerde Avrupa Birliği kurallarına uygun proje hazırlama ve uygulama konusunda yerel paydaşlara yönelik bilgilendirme ve eğitim programları düzenlenmiştir. Bilgilendirme faaliyetleri ve eğitimler kapsamında 3600 kişiye ulaşılmıştır.
Başarılı proje sahiplerine yönelik destek faaliyetleri önümüzdeki dönemde devam edecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.