301’i Kısa Sürede Çıkaracağız

301’i Kısa Sürede Çıkaracağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) Toplantısı'na katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB yolunda imtiyazlı ortaklık teklifinin oyun içinde kural değiştirmek anlamına geldiğini belirterek, "AB sürecinin ivme kaybettiği yönündeki eleştirilere asla katılmıyorum. Biz Türkiye olarak ev ödevimizi eksiksiz, hatta fazlasıyla yaptık" diye konuştu.

Hükümetin eleştiriye her zaman açık olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, "Beyaza siyah deme gayreti içine girmeyi biz anlamakta zorlanıyoruz, bazı sivil yaklaşımların bu tavrı bizi üzüyor. Böyle dediğin sürece gerilim meydana gelir" diye konuştu.

Erdoğan ayrıca Türkiye'nin yaşadığı süreçte sivil toplum örgütlerinin üstlendiği rolün büyük önem taşıdığını fakat sivil toplum kuruluşlarının da özeleştiri yapmak zorunda olduğunu söyledi

301'i süratle çıkartacağız

Hükümetin adeta zamanla yarıştığını belirten Erdoğan, "Bu bir maddelik olan 301'i buradan süratle inşallah çıkartacağız. Cumhurbaşkanı'nın iznine bağlı. Eskiden bu bakanlık olarak konuşuluyordu. Biz bunu siyasetten arındıralım dedik ve cumhurbaşkanı eğer müsaade ederse 301'den bir kişinin hakkında dava açılacak.

 Eğer müsaade etmezse dava açılmayacak. 'Türklük' ifadesinin yerine geçmişte olduğu gibi 'Türk Milleti' ifadesi geçecek. Bununla ilgili de 'bunlar Türk milletini ortadan kaldıracaklar' deniliyor.

Maddeden haberleri yok. Dün bu Türk Milleti olarak geçiyordu. Yargıtay kararlarında bu konuda belgeler var. Anayasada etnik milliyetçilik yok. Bu anlayışta samimiyet dışı aramalara girmeyi doğru bulmuyorum, kınıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.