301 Görüşmeleri Gergin Başladı

301 Görüşmeleri Gergin Başladı

TBMM Adalet Komisyonu, Türk Ceza Kanunu' nun 301. maddesinde değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifinin görüşmelerine gergin bir ortamda başladı.

Komisyon toplantısına Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin de katıldı. Şahin, toplantıya katılan DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal' ın yanına gelerek bir süre sohbet etti.

Görsel basının bir süre görüntü almasının ardından Komisyon Başkanı İyimaya, kameramanları salon dışına çıkmaya davet etti. Bunun üzerine ayağa fırlayan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, gazetecilerin dışarı çıkartılmasının hukuka uygun olmadığını, görsel basının çalışmaları engellemeden toplantıyı izleyebileceğini belirterek, bunun antidemokratik bir uygulama olduğunu söyledi. İyimaya ise Ünlütepeye "Başkanınız demokrasiye vakıf ve içselleştirmiş bir arkadaşınızdır" karşılığını verdi.

Basın dışarı çıkartılmak istendi

Kameramanların ve foto muhabirlerinin salondan çıkartılmak istenmesine MHP milletvekilleri de tepki gösterdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Türklüğe hakareti suç olmaktan çıkartmak için bir müzakere yaptıklarını ifade ederek, "Bizim buradaki ifadelerimizi kamuoyu duymazsa bu toplantının nasıl bir anlamı olabilir. Görsel basının toplantıyı basından sonuna kadar izlemesini istiyoruz" dedi.

Şandır: Basını tehdit edemezsin

Bu arada kameramanları dışarıya çıkarmaya çalışan Meclis'te görevli bir emniyet amiri, CHP milletvekillerinin hışmına uğradı. Halil Ünlütepe ve bazı CHP milletvekilleri, emniyet amirini iterek salondan dışarı çıkarttı. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ise, Adalet Bakanı Şahin'in yanına gelerek görsel basının salonda kalması talebinde bulundu.

Şahin: Ben basını tehdit etmiyorum

Şahin, muhalefet milletvekillerinin komisyon başkanına saygı göstermediklerini ifade etti. Şahin, "Basını tehdit edemezsiniz" diyen Şandır" a, "Ben basını tehdit etmiyorum. Onlar benim ne demek istediğimi anlıyor" karşılığını verdi. Yaşanan sert tartışmaların ardından kameraman ve foto muhabirleri salondan ayrıldı.

Toplantı tartışmadan sonra açıldı

Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili İyimaya, kameramanların salondan çıkmasının ardından toplantıyı açtı. TCK' nın 301. maddesinde değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifinin görüşmelerine komisyon üyelerinin yanı sıra AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve Mehmet Şandır ile çok sayıda komisyon üyesi olmayan milletvekili de katılıyor.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.