26 ülke başvurdu

26 ülke başvurdu

Ordu Belediyesi tarafından 3 yıldır düzenlenen 'Ordu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Festivali'ne katılmak için ülkeler sıraya girdi.

Ordu Belediyesi tarafından 3 yıldır düzenlenen 'Ordu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Festivali'ne katılmak için ülkeler sıraya girdi.

  Ordu Belediyesi ile TOBAV işbirliğiyle bu yıl 4.'sü 2-8 Haziran 2008 tarihleri arasında yapılacak olan '4. Ordu Ulusal Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali'ne katılmak için 26 ülke başvurdu.

   Ordu Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ, bu yıl festivale katılmak için yurt dışından İtalya, Hollanda, Belçika, Brezilya, Cezayir, Filipinler, Küba, Gürcistan, Kongo, Kosova, Letonya, Macaristan, Pakistan, Polonya, Portesiz, İspanya, Romanya, Kanada, Rusya, San Marino, Sırbistan, Ukrayna, Almanya, Bangladeş, Slovenya ve Tataristan, yurt içinden Akbank Çocuk Tiyatrosu, ETİ Çocuk Tiyatrosu, ART Tiyatrosu, İstanbul Büyükşehir Belediye Tiyatrosu, Konya Devlet Tiyatrosu, Pembe Kurbağa, Çankaya Çocuk Tiyatrosu, Bursa Kültür Sanat, Devlet Opera ve Balesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Çocuk Tiyatrosu, Tan Sağtürk Bale Okulu'nun festivale katılmak için başvuru yaptığını açıkladı.

  Karadağ, "Festival başvuruları 4 Nisan günü bitecek. Başvurular jüri tarafından değerlendirilecek ve 7 yerli 7 yabancı grup festivale
alınacaktır.

  Bu yıl festivale katılacak olan grupların daha çok vücut dilini ön plana çıkaran ve oyunu anlaşılır hale getiren oyunlarını tercih edeceğiz. Seyircilerin yabancı dil bilmediğini düşünerek böyle bir karar aldık" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.