19 İLÇEMİZDE RAMAZANI HEMŞEHRİLERİMİZLE BİRLİKTE KARŞILIYORUZ
Konuşmasında Ordu’da meydana gelen heyelanlara da değinen Başkan Güler, aşırı yağışlar ve kar erimeleri nedeniyle bazı bölgelerde heyelanlar oluştuğunu belirtti.Başkan Güler şu bilgileri paylaştı:Ordu’nun 19 ilçesinde geçen yıl 922 heyelan meyda
19 İLÇEMİZDE RAMAZANI HEMŞEHRİLERİMİZLE BİRLİKTE KARŞILIYORUZ
Başkan Güler: “Ramazan ayını Ordu’nun her ilçesinde vatandaşlarımızla birlikte karşılıyor, birlik ve beraberliği büyütüyoruz
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ramazan ayını Ordu’nun tüm ilçelerinde vatandaşlarla birlikte karşıladıklarını belirterek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin mart ayı toplantısında konuşan Başkan Güler, Ramazan ayının manevi atmosferinin kentte güçlü bir dayanışma oluşturduğunu ifade etti.
Başkan Güler açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimiz ile birlikte Ramazan ayını dolu dolu geçiriyor, iftar sofralarında vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz.
Toplantıya ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve basın mensupları da katıldı.
HEYELANLAR ÜZERİNDEN SİYASET YAPMANIN KİMSEYE FAYDASI YOK
Konuşmasında Ordu’da meydana gelen heyelanlara da değinen Başkan Güler, aşırı yağışlar ve kar erimeleri nedeniyle bazı bölgelerde heyelanlar oluştuğunu belirtti.
Başkan Güler şu bilgileri paylaştı:
- Ordu’nun 19 ilçesinde geçen yıl 922 heyelan meydana geldi
- Heyelanlara hızlı müdahale edildi
- Kalıcı çözümler için çalışmalar devam ediyor
Başkan Güler konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:
“Kimsenin heyelanlar üzerinden prim yapmasına izin vermeyiz. Yapılan çalışmalar ister bizim dönemimizde ister bizden önce yapılmış olsun; önemli olan bu şehre yapılmış olmasıdır.”
RANT EKONOMİSİNDEN ÜRETİM EKONOMİSİNE GEÇTİ
Ordu’nun Türkiye’nin en genç büyükşehir belediyelerinden biri olduğunu hatırlatan Başkan Güler, belediyecilik anlayışında üretim odaklı bir modele geçildiğini söyledi.
Başkan Güler şu noktalara dikkat çekti:
- Kaynakların verimli kullanılması öncelik
- Üretim ve verim ekonomisi hedefleniyor
- Ordu’da şehirleşme kültürü gelişiyor
Güler şöyle konuştu:
“Rant ekonomisinden üretim ekonomisine geçmek çok önemli. Kasaba politikasından şehir hayatına geçmemiz gerekiyor.”
ORDU’DAKİ ÇALIŞMALAR SINIRLARI AŞTI
Başkan Güler, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen projelerin Türkiye’de ve yurt dışında da dikkat çektiğini söyledi.
Ordu’da öne çıkan çalışmalar arasında şunlar yer alıyor:
- Tarım ve hayvancılık projeleri
- Turizm yatırımları
- Doğa ve spor projeleri
- Gölet çalışmaları
- Eğitim destekleri
Başkan Güler ayrıca Ordu’da gençlerin yazılım ve makine üretimi gibi alanlarda önemli çalışmalar yaptığını belirtti.
NİSAN AYINDAN SONRA YATIRIMLAR HIZLANACAK
Kış döneminin sona ermesiyle birlikte yatırımların hız kazanacağını belirten Başkan Güler, çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını söyledi.
“Nisan ayı itibarıyla şehirde ciddi bir toparlanma olacak. Yapılan çalışmalar daha görünür hale gelecek.”
Başkan Güler, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik olarak güçlü bir yapıya sahip olduğunu ve yatırımların kararlılıkla sürdürüleceğini sözlerine ekledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.