1,5 KM Sİ BİTTİ. KURUL KALESİ YOLU SICAK ASFALTA KAVUŞUYOR

1,5 KM Sİ BİTTİ. KURUL KALESİ YOLU SICAK ASFALTA KAVUŞUYOR

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in liderliğinde başlayan çalışmalar kapsamında kaleye ulaşımı sağlayan 6.5 kilometre uzunluğundaki güzergâh sıcak asfalt ile buluşacak. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Ordu Büyükşehir Belediye

KURUL KALESİ YOLU SICAK ASFALTA KAVUŞUYOR

Ordu’da 2 bin 100 yıllık ‘ana tanrıça’ Kibele Heykeli ile yaklaşık 3 bin parça tarihi eserin bulunduğu Kurul Kalesi yolu sıcak asfalt ile buluşuyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi, kaleye ulaşımı sağlayan 6,5 km uzunluğundaki yolun ilk etabını kapsayan 1.5 kilometrelik güzergahtaki çalışmaları tamamladı.

img-7881.jpegOrdu’nun Altınordu ilçesi Bayadı Mahallesi sınırlarında yer alan, 6’ncı Mithridates dönemine ait, 2 bin 100 yıllık ‘ana tanrıça’ Kibele Heykeli ile yaklaşık 3 bin parça tarihi eserin bulunduğu Kurul Kalesi’nin, turizme açılması için yapılan hazırlıklar sürüyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in liderliğinde başlayan çalışmalar kapsamında kaleye ulaşımı sağlayan 6.5 kilometre uzunluğundaki güzergâh sıcak asfalt ile buluşacak.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, kaleye ve 5 mahalleye ulaşım sağlayan yolun 1.5 kilometrelik kısmının tamamlandığını söyledi.

BAŞKAN GÜLER: “TURİZME BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”

img-7885.jpeg Güler açıklamasında, “Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerimiz tarafından, Ordu’nun ve Karadeniz’in saklı tarihini içinde barındıran Kurul Kalesi’ne ulaşım daha konforlu bir yapıya kavuşacak. Altınordu ilçesi Hatipli, Eskipazar, Yıldızlı, Alembey ve Bayadı mahallelerini kapsayan grup yolu üzerinde gerçekleşen çalışmayla turizme önemli bir katkı sağlanacak. Şu an yolun ilk etabı olan 1.5kilometrelik kısımda sıcak asfalt çalışmalarını tamamladık. Geride kalan 5 kilometrelik güzergah ise altyapı çalışmalarının ardından en kısa sürede sıcak asfalt ile buluşacak” dedi.img-7878.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.