1 Mayıs’ta 1 Mayıs Alanı’ndayız,

1 Mayıs’ta 1 Mayıs Alanı’ndayız,

DİSK, KESK ve Türk-İş tarafından 8 Nisan Salı günü yapılan ortak açıklamayla 1 Mayıs işçi bayramının bu yıl Taksim 1 Mayıs Alanı’nda kutlanacağı ilan edilmiş bulunuyor. Türkiye Komünist Partisi olarak bu kararı desteklediğimizi, ortak tutum geliştiren ü

Sermayenin saldırısına karşı
1 Mayıs"ta 1 Mayıs Alanı"ndayız,


DİSK, KESK ve Türk-İş tarafından 8 Nisan Salı günü yapılan ortak açıklamayla 1 Mayıs işçi bayramının bu yıl Taksim 1 Mayıs Alanı"nda kutlanacağı ilan edilmiş bulunuyor.
Türkiye Komünist Partisi olarak bu kararı desteklediğimizi, ortak tutum geliştiren üç emekçi konfederasyonunun kararının arkasında duracağımızı bugünden kamuoyuna açıklıyoruz.

1 Mayıs"larda yok edilmek istenen Taksim geleneğini canlandırmaya yönelik olarak, Türkiye solu ve öncü işçiler 12 Eylül sonrasında çeşitli girişimlerde bulunmuşlardır. TKP"nin bu girişimlerin öncü güçlerinden biri olduğu bilinmektedir.
Son olarak 1977 katliamının otuzuncu yıldönümü dolayısıyla 2007"de DİSK öncülüğünde alınan Taksim kutlamaları kararı, AKP iktidarı ve onun uzantısı konumundaki yetkililerce İstanbul"un tamamında terör estirilerek engellenmeye çalışılmıştı. Bu terörün bütün sorumluları halen görevleri başında bulunmakla birlikte, 2007"deki icraatlarının başarısızlığa uğradığı bir yıl sonra bugün çok daha güçlü bir kararın gündeme gelmesiyle tescillenmiş bulunuyor.
TKP, 1 Mayıs"ın Taksim"de, Türkiye işçi sınıfının geleneklerine yaraşır bir siyasal ağırlık, kitlesellik ve sınıf disiplini ile kutlanması konusunda üzerine düşeni yapacaktır. 1 Mayıs"ı sahiplenen bütün kesimleri üç konfederasyonun kararı doğrultusunda tutum belirlemeye davet ediyoruz.

2008 baharında gündemimizi sermayenin emek düşmanı saldırıları, emperyalizmin karanlık planları ve yükselen dinci ve faşist gericilik oluşturmaktadır. Türkiye işçi sınıfı 1 Mayıs"ta sosyal güvenliğin tasfiyesini amaçlayan saldırıya en güçlü yanıtı verecek, kıdem tazminatının gasp edilmesini kitlesel gücünü ortaya koyarak engelleyecek, yoksulluğun kader olduğunu reddedecek, emperyalizm ve gericiliğin senaryolarını durdurmanın mümkün olduğunu gösterecektir.

Bu doğrultuda, başta ortak tutum geliştiren alan kuruluşlar olmak üzere, 1 Mayıs bayramını sahiplenen bütün kesimleri, 2008 1 Mayıs"ında ülke çapında tek bir mitingde güçlerimizi birleştirmeye çağırıyoruz. Türkiye Komünist Partisi, kendi payına çalışmalarını, 1 Mayıs 2008"de işçi sınıfımızın bütün potansiyelini bir araya getirmeyi gözeterek yürütecektir. Görev, sermaye saldırıları, emperyalist planlar ve gerici yükselişin temsilcisi konumundaki AKP hükümetine 1 Mayıs Alanı"ndan en güçlü ve kitlesel mesajı iletmektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.