1 Mayıs Görüşmesi

1 Mayıs Görüşmesi

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim Meydanı'nda yapılması konusunda Türk-İş, DİSK ve KESK başkanları ile görüştü.

İçişleri Bakanı Atalay'ın daveti üzerine İçişleri Bakanlığı'nda gerçekleşen görüşmeye Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ve KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul katıldı.

Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmenin ardından bir açıklama yapan Türk-İş Başkanı Kumlu, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması yönündeki taleplerini Bakan Atalay'a ilettiklerini belirterek "Sayın Bakan Taksim konusunda hassasiyetlerini dile getirdi. Biz de üç konfederasyon olarak, orası için yetkili organlarımızda karar aldığımızı ve 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlayacağımızı ısrarla söyledik" dedi.

Bakan Atalay'ın 1 Mayıs ile ilgili yasal düzenleme yapmak için önerge verildiğini belirterek, bunun Bakanlar Kurulu'nda görüşüleceğini söylediğini belirten Kumlu; KESK, DİSK ve Türk-İş olarak görüşme ile ilgili bir değerlendirme yapacaklarını ifade etti.

Kumlu, bir gazetecinin sorusu üzerine, 1 Mayıs ile ilgili kaosu, korkuları, endişeleri ortadan kaldırmak istediklerini ifade etti. Kumlu, 1 Mayıs'ın bayram olması konusunun da görüşüldüğünü kaydetti. Kumlu, kendi aralarında yapacakları değerlendirmenin ardından Bakan Atalay ile tekrar bir araya geleceklerini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.