1 kadına 1 yılda 10 doğum yaptırmışlar!

1 kadına 1 yılda 10 doğum yaptırmışlar!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sağlık alanında duyanları hayrete düşüren bir yolsuzluğu açıklayarak, "Bir yıl içinde bir kadının 10 kere doğum yaptığını gösteren usulsüzlüğü tespit ettik" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sağlık alanında duyanları hayrete düşüren bir yolsuzluğu açıklayarak, "Bir yıl içinde bir kadının 10 kere doğum yaptığını gösteren usulsüzlüğü tespit ettik" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı , her türlü yolsuzluk ve kayıtdışı istihdamın yeni hizmete açılan Alo 170 hattına bildirilmesini isteyerek, "500 müfettiş ve 592 doktor masada değil artık sahada denetim yapacak" ifadesini kullandı.

Alo 170 Kayıtdışı İhbar Hattı'nın açılış töreninde konuşan Bakan Çelik, Türkiye'deki toplam işgücünün 23.5 milyon olduğunu belirterek, 21 milyon 200 kişinin çalıştığını söyledi. Çelik, 1 milyon gencin, 940 bin kadının ve 2 milyon 137 bin emeklinin kayıtdışı çalıştığını vurgulayarak, "Türkiye gerçekleri bunlar. Bu rakamları minimumize etmeliyiz. Kayıtdışı bir gerçektir, bir vakadır. Bunun ortadan kaldırılması için öncelikle alt yapıyı oluşturmak, sonra da alınan tedbirleri uygulamak gerekiyor.

Bizim yola çıkışımız böyle oldu" diye konuştu. Çelik, kayıtdışını önlemek için uygulamaya koydukları projelerden önemli sonuçlar elde etmeyi planladıklarını kaydederek, şöyle devam etti:
"Öncelikle işe istihdam üzerindeki yükleri kaldırmayla başladık. 5 puanlık pirim indirimi bu yıl yürürlüğe giriyor. İşletmelerin tesis yükümlülüğünü hafiflettik. İşletmelere maaşları banka üzerinden ödeme zorunluluğu getirdik.

Genel Sağlık Sigortası Yasası ile bütün vatandaşların kapsama alınması hükmünü getirdik. Artık mazeret kalmamıştır. Bugünden itibaren 170 hattını açıyor, vatandaşlardan yoğun ilgi bekliyoruz. Hat daha açılmadan günlük erişim sayısı 500 olduğunu öğrendim. Bu sayının çok daha artmasını umuyorum.

Bu hattı yurdumuzun dört bir tarafına yayacağız. Türkiye'nin artık kayıtdışı ayıbından kurtulması gerekiyor. Bununla birlikte ceza oranları da artacak."


Bakan Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu'na fatura edilmek suretiyle 24 trilyon lira tutarında haksız ödeme yapıldığını belirlediklerini ifade ederek, bir yıl içinde bir kadının 10 kere doğum yaptığını gösteren usulsüzlüğü de tespit ettiklerini açıkladı. "Bu ülkenin kaynaklarını istismar ederek, vatandaşların hizmet almasına kimsenin engel olamayacağını bilmesini istiyorum" diyen Bakan Çelik, her türlü yolsuzluğun Alo 170 hattına bildirilmesini istedi. Çelik, bakanlık personeli 500 müfettiş ve 592 doktorun bundan böyle masada değil artık sahada denetim yapacağını da sözlerine ekledi.


Bakan Çelik, daha sonra memur ve işçi konfederasyon başkanları ile birlikte Alo 170 Kayıtdışı İhbar Hattı'nın açılış kurdelesini kesti ve yetkililerden hattın çalışmaları hakkında bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.