Yıldız ERİŞ AKATA

Yıldız ERİŞ AKATA

SİYASİ NEZAKET

Yerel seçimlere çok az bir zaman kaldı,gönül isterki bu süreç ,seviyeli bir yarış içinde geçsin.Her gün televizyonlardan izlediğimiz seçimle ilgili haberlerde ,adayların bir diğerini suçlamalarını izlerken hayretler içinde kalıyoruz.

Kısıtlı bir zamanı boşuna harcıyacaklarına ,kendi prrogramlarını dile getirseler ,yeni prejeler üretseler ,kimlerle çalışacaklar ,listelerindeki isimler kimlerden oluşuyor anlatsalar daha iyi olmazmı. İyininde ötesinde daha şık ,daha etik olmazmı .

Düşüncemiz odurki ,eğer belediye Başkanlığına yeni aday olanlar sadece kendi prejelerini ,planlarını gündeme getirip ,mevcut Başkanlardan daha iyi hizmet vereceklerine halkı ikna etmeye çalışsalar ,sadece kendi vizyonlarını ortaya koysalar ,eminim çok daha etkileyici olacaklardır.

Örnek vermek gerekirse ,mevcut Başkanlar icraatın içinden geldikleri için yıpranmış olabilirler veya tam tersi halkın beğenisini ve sevgisini kazanmış olabilirler ,oysa yeni adaylar için eleştiri mümkün değildir.Sadece kendilerini dosdoğru ifade etmeleri ,sadece projelerini anlatmakla yetinip zamanı çok iyi değerlendirmeleri ,onların lehine olmazmı.

Ama maalesef Ülkemizde son yıllarda siyasetin seviyesi çok değişti, genel seçimlerde olsun ,yerel seçimlerde olsun ,seçim propagandaları artık sadece rakibini suçlamakla ,hemde ne suçlamakla, hırsızlıkmı istersin, yolsuzlukmu istersin ,görevi suistimal mi istersin ,artıık aklınıza ne gelirse, sizlerde görüyorsunuz, günlerdir hep aynı konularla meşgulüz. Oysa yol ,su, elektrik ,den bahseden yok.

Yağmurlar yağdığında sele karışan şehirlerin sorunları yok,büyük şehirlerde sağlığa zararlı gıda maddeleri sokaklarda satılıyor ses çıkaran yok ,sokaklarda yatan insanlara ne gibi çözümler düşünüyorlar anlatan yok ,her seçim dönemi gecekondu bölgelerine alt yapı hizmeti getirilmeden oturma izni veriliyor,üstelik depremle ilgili hiç bir önlem yokken insanların o ortamlarda oturmaları hayati tehlike arzederken ,sırf seçim yatırımı olsun diye ruhsat verilen ve çarpık kentleşmeye yol açan bu yapılanma modelleri alt yapıları olmadığı için ileride büyükşehir belediyelerine çok büyük sorunlar getieceği bilinirken, bütün bu konuların daha fazlası varken belediye Başkanlığına aday olan siyasilerimiz ,bütün bunları bir kenara bırakmış ,birbirleriyle kavga etmekle meşguller.

Şaşmamak elde değil.Her şeyin en güzeline ,en iyininde iyisine layık olan Memleketimiz hizmet bekliyor MİLLET onlardan kavga değil iş bekliyor .Başkan seçilmek zor bir süreçten geçmek ister,hele arkanızda kuvvetli bir siyasi partinin desteği yoksa daha da zordur.

Herşeye rağmen seçim süreci tam hızıyla sürerken ,gönül istiyorki ,Ülkemde siyaset seviyeli olsun ,dürüst olsun ,seçilenler ,seçenlere layık olsun.İnanın bu konuda tamamen tarafsız düşünerek söylüyorumki, kim hangi makama layıksa o kazansın hayırlı uğurlu olsun derim ,derim ama asıl o zaman taraf olurum ki o da milletimin tarafı olur,çünkü onların sözünün bittiği yerde ,biz icraatlarının ve de vaatlerinin takipcisi oluruz,ancak yapılan iyi işleri her zaman alkışlamayı bildiğimiz gibi ,beğenmediğimiz işler için se hiç darılmasınlar bu satırlardan hatırlatmalar yapabiliriz.

Sözün bittiği yere gelmeden bütün Başkan adaylarına başarılar dilerken ,tekrar hatırlatmak isterimki ,lütfen biraz siyasi nezaket kurallarına uyalım ve unutmayalım geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza her akşam televizyonlardan seyrettikleri siyaset perdesini onlara tertemiz seyrettirelim ,bugünün çocukları yarının büyükleri olacaklar ve Vatanımza ,Milletimize onlar sahip çıkacaklar, onun için rol model olarak sizleri örnek alacaklarını unutmayın ,bu saygıya ,bu sevgiye layık olun .Seçimlerin Vatana ve Millete hayırlı olması dileği ile saygılar sunarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar