GÖRDÜKLERİMİZ DUYDUKLARIMIZ

GÖRDÜKLERİMİZ 
DUYDUKLARIMIZ 

Tuncer Engin 

BAHAR ÇEBİ"Yİ TANITIM TOPLANTISINDAN NOTLAR… 

Yerel seçimler start aldı gün sayıyor. Belediye Başkanlık seçimine 5O gün var . Seçime girecek siyasi Partiler belediye başkan adaylarının tanıtım toplantılarını peş peşe yapıyorlar. 4 şubat Çarşamba günü de Adalet Kalkınma Partisi AK Parti Türkiye"de il ölçeğindeki tek Bayan adayı Olan A.Bahar Çebi"nin Ordu tanıtımına Ak Parti Ordu"lu iki bakanıyla, milletvekilleriyle ağırlık verdi. 
İsmet Paşa orta okulundan sınıf arkadaşı Ordu"lu iki bakan , Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı Mehmet Hilmi Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay"la birlikte AK Parti Ordu Milletvekilleri Enver Yılmaz, Eyüp Fatsa,Ayhan Yılmaz ve Mustafa Hamarat"ın da katılımıyla seçim Otobüsünün üzerine çıktılar halkı selamladılar ve Açık hava mitinginde birlik beraberlik görüntüsü verdiler Ak Parti Belediye Başkan adayı A.Bahar Çebi"ye bir yerde Başbakanında dahili ile devlet desteği görüntüsü verdiler,sözünü verdiler… 
Ak Parti Ordu Belediye Başkan aday adayı olabilmek için İl Başkanlığı görevinden istifa eden Fatih Han Ünal, iki dönem Ordu Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra yeniden AK Partiden aday olan Fikret Türkyılmaz ile Mimar Haluk Karamanoğlu da Ak Partinin şair anonscusunun Başbakana yazadığı şiirler , övgü dolu tanıtımı ile Parti seçim otobüsünün üzerine çıkıp A.Bahar Çebi"ye desteklerini gösterdiler hep birlikte el ele tutuşarak birlikteyiz fotoğrafı verdiler. 

İLK KONUŞMA BAKAN GÜLER"DEN 

Enerji ve tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler yaptığı konuşmasında özetle Saygıdeğer bakanım milletvekili arkadaşlarım saygıdeğer Ordu"lular sayın Başbakanımızın sizlere sevgi ve selamları var.“ Türkiye"de en fazla ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberlik mesajıdır.Bahar hanımla Ordu"da hizmet yolculuğuna hep birlikte beraber çıkıyoruz. Ertuğrul Günay bey gerçek bir Ordu"lu olarak benim kardeşim olarak buraya katılması çok büyük bir jest oldu. Bu gün okuduğum şu pankart çok hoşuma gitti. “ Ordumuzun gelişmesini, hayallerinizi bir başka bahara bırakmayın” o bakımdan Ayşe Bahar kardeşimizle Ordu"da ve Türkiye"de bir ilk gerçekleşecek . Belediyecilik demek halka hizmet demektir. Birlikte Ordu"muzu daha güzel yapacağız.,bizlerde sizlerle beraberiz. Allah bizi mahçup etmesin.” dedi.. 

BAKAN ERTUĞRUL GÜNAY 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay her zamanki gibi etkileyici ve akıcı konuşmasıyla otobüsün üzerindeki Bakan arkadaşı Hilmi Güler ve Milletvekillerini Belediye başkan aday adaylarını tek tek onure ederek takdim etti çalışmalarını övdü 
“ Ordumuzun bu iktidar gücünü yerel iktidarla birleştirmemiz gerekiyor AK Partinin tek kadın adayını AK Parti belediyeciliği ile buluşturmak istiyoruz. Hepimiz bütün gücümüzle bunu sağlamaya çalışacağız Burada hep birlikte omuz omuzayız diyerek Bahar Çebiye destek verdi Ordu"lulara emanet etti. 

A.BAHAR ÇEBİ 

Seçim otobüsünün üzerindeki Tek kadın aday A.Bahar Çebi Kendisine destek verenleri ve halkı selamladıktan sonra “ Millete efendilik yoktur hizmet vardır . Hayatta en büyük dileğim insanlara hizmet etmekti” diyerek sözlerine başladı. Konuşmasını kağıttan okumak isteyen ve heyecanlı olduğu gözlerden kaçmayan Bahar Çebi"ye yine en büyük destek Bakan Ertuğrul Günay"dan geldi otobüsün üzerinde Çebi konuşmasını yaparken de devamlı destek verdi.Çebi"nin sözlerini devamlı alkışları ile ve başıyla tasdik etti. 
Büyük projelerle Ordu"nun kalkınması için hizmet yoluna çıktıklarını söyleyen Çebi Fikret türkyılmaz döneminde yaklaşık 1o yıl belediyecilik tecrübesinin rahatlığıyla “ biz her şeyi doğru yapamıyabiliriz. Siz bizi uyaracak eleştireceksiniz . Türkiye"de AK partinin tek kadın adayı olmak gerçekten bana çok büyük bir sorumluluk yüklüyor . Bu gidişatın değişmesini istiyorsak Ak Parti"li bir siypaset yaklaşımını Ordu"lu olmakla birleştirelim.Bizi güçlendirin ve bana destek olun. Ordu"yu daha farklı bir il yapmak için sizlerin desteğini istiyorum” dedi. 
Otobüsün önünde bulunan kadınların Çebi"ye destek vermek için ellerindeki yazılı pankartları tek tek okurken de memnuniyetini belli ediyordu. 
Konuşmalar sonrası otobüsten izleyicilere kırmızı karanfiller konfetiler atıldı.Bakanlar Milletvekilleri ve Başkan aday adayları ile birlikte bir şehir turu atarken Bahar Çebi otobüsün ön camından Ordu"luları selamlıyordu. Otobüs Sahil yolunda Belediyenin önünden geçerken de Bahar Çebi daha önce görev yaptığı Belediyenin camından kendisini görmek isteyen belediyenin bayan çalışanlarına otobüsün Ön camından sevgi selamlarını gönderiyordu. 

SON DURAK HANZADE 

Ak Partili Bakanlar milletvekilleri ,belediye başkanları ve çok sayıda partililerin katıldıkları Ordu Başkan adayı A.Bahar Çebi"nin tanıtım toplantısı sonrası yemek için Hanzade restorant"ta bir araya geldiler.Yemekte Milletvekili Enver Yılmaz partili arkadaşlarına tabak tabak özel ikramlarda bulunurken bazı partililer Milletvekili Eyüp Fatsa"ya “ Enver Yılmaz kendi yakınlarını eliyle besliyor” espiri yaptılar… . 
Şubat ayı Belediye meclisi toplantısında Ordu Gazeteciler Cemiyetine Tarihi menekşe sokaktaki restore edilecek bir evin Ordu Belediyesince 20 yıllığına tahsis edilme kararının alındığı gün Gazeteciler Derneği Başkanı Recep Aydın ve bazı üyeler Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay"ı Hanzade"de ziyaret ederek konuyla ilgili bilgi verdiler, Bakan Günay"dan yardım sözü aldılar. 
Bakan Ertuğrul Günay taşbaşındaki eski kiliseye giden menekşe sokakta Restorasyonu yapılacak ve Gazeteciler Cemiyetine tahsis edilecek tarihi ev için Telefonla müsteşarını arayarak gerekli talimatları verdi. Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen"e Menekşe sokaktaki tarihi binanın yapım aşamasında yardımcı olmasını, gerekeni yapmasını sistedi. 
Yemek sonrası Bakan Ertuğrul Günay Ankara"ya dönerken Bakan Mehmet Hilmi Güler"de Ordu Üniversitesi Rektörü Haluk Kefelioğlu"nu ziyarete gitti.

Önceki ve Sonraki Yazılar