“BELDE OTELİ SAHTE BİR YANGIN RAPORUYLA YIKMIŞLAR, YERİNE GÖKDELEN DİKMİŞLER”

“BELDE OTELİ SAHTE BİR YANGIN RAPORUYLA YIKMIŞLAR, YERİNE GÖKDELEN DİKMİŞLER”

“ENVER YILMAZ’IN 17 AKRABASI BELEDİYEDE ÇALIŞIYOR.KARDEŞİ HALEN DAİRE BAŞKANI. HİÇ BİRİNİ İŞTEN ÇIKARMADIK”“BELDE OTELİ SAHTE BİR YANGIN RAPORUYLA YIKMIŞLAR, YERİNE GÖKDELEN DİKMİŞLER”“FETÖVARİ HAREKETLERİ BIRAKSIN, HALKIN PARALARI NEREDE ONU

HİLMİ GÜLER’DEN FLAŞ AÇIKLAMALAR
“ENVER YILMAZ’IN 17 AKRABASI BELEDİYEDE ÇALIŞIYOR.

KARDEŞİ HALEN DAİRE BAŞKANI. HİÇ BİRİNİ İŞTEN ÇIKARMADIK”
“BELDE OTELİ SAHTE BİR YANGIN RAPORUYLA YIKMIŞLAR, YERİNE GÖKDELEN DİKMİŞLER”
“FETÖVARİ HAREKETLERİ BIRAKSIN, HALKIN PARALARI NEREDE ONU SÖYLESİN”
“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ KESİNTİSİZ 2026 YILINA KADAR BORÇLANDIRMIŞ”

Ordu büyükşehir belediyesi basın ofisinden yapılan açıklamada; Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Mehmet Hilmi Güler, İP adayı Enver Yılmaz’ın son dönemde ortaya attığı yalanlarını ortaya döktü. TV 52’de yayınlanan programda kamuoyunun merak ettiği ve sçim propagandasını hizmet ve projeler üzerine değil tamamen Hilmi Güler’i itham etmek üzere kuran Enver Yılmaz’ın ortaya attığı iddiaları içtenlikle cevaplandıran Güler’in yaptığı açıklama ve verdiği bilgiler şok etkisi yaptı.
“BAKANLIKTAN SONRA AGİT ÜYELİĞİ YAPTIM, TÜRK-JAPON ÜNİVERSİTESİ’Nİ KURDUK, TURKCELL YÖNETİİNDE GÖREV ALDIM. DOLAYISIYLA BEN BİRİLERİNİN İTİBARSIZLAŞTIRMA ÇALIŞMASININ OBJESİ OLAMAM”
İlk olarak Enerji Bakanlığı’ndan görevden alındığına ilişkin soruyu cevaplandıran Güler, şöyle konuştu:
“Görevden alınmadım, daha farklı görevler için ayrıldım. Bakanlıktan ayrıldıktan sonra Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı (AGİT) Üyeliği yaptım, ardından Türk-Japon Üniversitesi’nin kuruluşunda İbrahim kalın bey ile Mütevelli Heyeti’nde yer aldım. Turkcell Yönetim Kurulu Üyeliği yaptım. Yeri arabamız TOGG’un ön etüt ve altyapı çalışmalarında bulundum. Bunların hepsi sayın Cumhurbaşkanımızın teveccühü ile oldu. Bunların yanısıra Bahçeşehir Üniversitesi’nde programlar yürüttük. Şimdi de Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kendi memleketime hizmet ediyorum. Bunlardan gerisi boş laf. Bizim Cumhurbaşkanımız ile kardeşlik hukukumuz var. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu tür takdirleri bir başka göreve yönelik hazırlama ve dinlendirme olarak görürüz. Dolayısıyla ben birilerinin itibarsızlaştırma çalışmasının objesi olamam.
“ENVER YILMAZ’IN 17 YAKINI BELEDİYEDE ÇALIŞIYOR”
Başkan Güler, Enver Yılmaz’ın ‘Hilmi Güler yakınlarımı işten attı’ diye itham etmesine karşı şu cevabı verdi:
“Kesinlikle böyle bir şey yok. En önemli yerde kardeşini Daire Başkanı olarak çalıştırıyorum. Herhangi bir endişemiz olsaydı böyle bir şey olmazdı. Bahsettiğiniz kişinin kardeşi en mahrem bilgilerin olduğu Bilgi İşlem Daire Başkanı olarak görev yapıyor. Bunun dışında hala da 16 tane birinci dereceden akrabası var. Benim bir tane akrabam ve kendi yakınım dahi yok”
ENVER YILMAZ 4.5 KAT DAHA FAZLA ARSA SATMIŞ, HİLMİ GÜLER 4 KAT FAZLA ARSA SATIN ALMIŞ.
Başkan Güler, İP adayı Enver Yılmaz’ın “277 arsa sattılar” iddiasını da komik bulduğunu söyledi ve rakamlarla yalanı ortaya döktü. İşte Güler’in cevabı:
“2014-2019 yıllarında (Enver Yılmaz dönemi) yaklaşık153 bin metrekare arsa satışı yapılmış. 2019-2024 yılları arasında benim dönemimde 32 bin 604 metrekare arsa satışı yapıldı. Yani geçen dönem görev alan arkadaş benden 4.5 kat fazla arsa satmış.
Yine onun döneminde 2014-2019 yıllarında 26 bin 199 metrekare arsa satın alınmış, 2019-2024 yılları arasında benim dönemimde 109 bin 742 metrekare arsa satın alınmış. Kısacası bir önceki döneme göre 4 kattan fazla arsa satın almışız. Yani biz zenginliğimizi artırdık. Belediye mülk sahibi oldu”
ŞOK, ŞOK, ŞOK…BELDE OTEL SAHTE BİR YANGIN RAPORUYLA YIKILMIŞ
Yıllardır gündemden düşmeyen Belde Evler konusuna da açıklık getiren Mehmet Hilmi Güler önemli bir konuya parmak basarken, şaşırtıcı bir bilgiyi kamuoyu ile paylaştı. Buna göre, geçmiş yıllarda Kirazlimanı’nda bulunan Belde Otel’in sahte bir yangın raporuyla yıkıldığını ve yerine Belde Evler yapıldığını söyledi.
Belde Evler konusunun Hukuk fakültelerinde ders olarak okutulacak bir konu olduğu kadar siyasete de kötü bir örnek olduğunu kaydeden Güler, şu bilgileri verdi:
“2013 planında burada bir belediye oteli vardı. Esas soru bu, bu otele ne oldu? Tek bir soru soracağım bu otel nerde şu an? Bu otel kimin? Otel çalıştırılıyordu, işletiliyordu, Belediyenin kendi mülküydü. Sonra burada bir yangın çıktı hikayesi olmuş ve bu bina şu anda yok. Burası halkın malı. Bu olaylar olmasa geçen sene buranın kiralama süresi bitmiş oluyordu ve bu oteli biz geri alıp sosyal tesis olarak kullanacaktık. Hatta Cumhurbaşkanımız da burada kalmıştı. Bana sordu bu otel nerde şu an diye. Dedim o muamma. Zaten şu an İçişleri Bakanlığının müfettişleri bunu inceliyor. Şu anda bu bir teftiş konusu.
Cumhurbaşkanımız da bu konuyu takip etti. Yıkım olunca Cumhurbaşkanımız bana tarih yazdın dedi. Biz burayı halka açtık ve park olarak kullanılıyor şu anda. Ama ana soru şu bu otel nerde? Yanan bina dediler bunun parası nerde, kamuoyu zararı oluştu mu oluşmadı mı bütün mesele bu. Bu otel yıkılıyor yerine gökdelenler çıkıyor. Yüzde 22 müteahhit karı ile birlikte. Normal olarak müteahhitlik sahası içinde genellikle arsalarını bina şeklinde yaptıranlarında söylenen şeyler yüzde 55-60 civarında pay alması lazım. Burada yüzde 22. Bu bir soru işareti. Bu otel nerde, tekrar soruyorum. Bu soruyu ben sormuyorum. Başmüfettiş, İçişleri Bakanlığı soruyor. Bunun cevabı alınsın yeter. Önümüzdeki günlerde ciddi bir konu olarak ele alınacak. Bunları sorgulamak istiyoruz. Matruşka bebekleri gibi açtıkça içinden bir şeyler çıkıyor. Buradaki sis perdesinin aralanması gerekiyor. Madem yanmış orası hep çamlık hiçbir ağaç yanmamış. Bina yerle bir olmuş güya. Otel uçmuş. Bunlar şu anda teftiş konusu. Teftişin sonucunda diğer işler çıkacak ortaya. Onu bekliyoruz. Hukuki mücadele kendiliğinden yürüyor. Herhangi bir şey olup olmayacağı bu işin sonucunda belli olacak”
“BORÇ İDDİALARI TAMAMEN KOMEDİ”
Enver Yılmaz’ın ısrarla ‘180 milyon lira borç bıraktım’ dediği konuya açıklık getiren Başkan Güler, “Tam bir komedi. Belediyeyi 2026 yılına kadar borçlandırmış. Biz şu an 2024 yılındayız. 2026 yılına kadar olan borçlandırmayı hiç ifade etmiyor. İller Bankasından alınanlar borç sayılmaz diyor. Böylece ekonomi literatürüne yeni bir tabir gelmiş oluyor. Böyle bir şey söz konusu olabilir mi? Konuya hakimiyeti açısından da üzücü. Bir de yönetilemiyor diye bizim dönemi bahsediyor. Görüyorsunuz acizliğini, yetersizliğini” dedi.
“FETÖVARİ HAREKETLERİ BIRAKSIN, HALKIN PARALARI NEREDE?”
Güler, Enver Yılmaz’ın bazı arsa satışlarındaki yalanlarını ve garipliklerini de ortaya dökerek şu bilgileri verdi:
“2015 yılında yelken kulübü diye bahsedilen yer metrekaresi 7 bin 604 liradan satılmış. 2 sene sonra 2017 yılında Durugöl’e bakıyorsunuz metrekaresi 1436 liradan satılmış yani Yelken Kulüp’ten bile 2 yıl sonra daha ucuza satılmış. Benim bildiğim böyle yerlerin her yıl gayrimenkul değeri artar, buralar kupon yerler. Buralardan alınan paralar nerede? Bilemiyorum nereye gitti. Birde o günün fiyatları ile bunlar o anda bu paranın değerini düşünün. Bu halkın parası. Açıklamada, konuşmakta zorluk çekiyorum. Bir sürü yerde görev yaptım ve biz itham ediliyoruz. Olacak şey değil bu. İtibarsızlaştırmanın en son ucu bu. Bu daha çok fetövari bir hareket”
“DEVLETİN PROJESİNİ BİLE KENDİ PROJESİ GİBİ ANLATIYOR”
Otopark konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Hilmi Güler, sözlerine şöyle devam etti.
“Yıkımı tamamlanan ve Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından çalışmaların sürdürüldüğü Millet Bahçesi altına yapılacak olan otoparkı yapmış olduğumuz girişimlerle 420’den 2000 araca çıkardık. Burada yapılması planlanan Otopark ve millet bahçesi projesi devletin projesidir. Ancak görüyoruz ki rakibimiz bu projeye de sahip çıkıyor. Garip bir durum. Ben böyle bir şeyle karşılaşacağımı hiç düşünmezdim. Bu kadar komik duruma düşmesine gerek yoktu. Tamamen devletin projesi olan bu alana gidip fotoğraf çektirmenin açıklama yapmanın, orayı kendilerinin projesiymiş gibi ilan etmelerinin hiçbir anlamı hiçbir izahı yok. Tamamen komik duruma düşüyorlar. İhalesi devlet tarafından yapılan ve seçimlerden sonra başlayacak olan projedir.”
“AVM KONUSUNDA ÇOK ACİZLER”
AVM konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Hilmi Güler, şunları söyledi:
“AVM konusunda bizleri suçlayan yapı geçmişte 15 ay içerisinde bu AVM’yi yapacaklarını açıkladılar. Ancak gelinen noktada büyük vaatlerle açıkladıkları bu proje yapılmadı. Bugün ise yapılmamasının suçlusu olarak bizleri gösteriyorlar. Bu kadar komik, bu kadar acizlik olamaz. Bugün seçim çalışmaları kapsamında o alana gidip kameralar önünde açıklamalar yapmaları düştükleri komikliği gösteriyor. Hani bir tabir vardır; “Yavuz hırsızı ev sahibini bastırır” bunlar aynen öyle. Milletimiz kimin bu alana bu projeyi yapıp yapmayacağını gayet iyi biliyor. Biz göreve başladığımız anda bu projeyi şehrimize kazandıracağız.”
“İMAR KONUSUNDA ÇIKARI YERİNE ORDU’NUN HAKKINI KORUDUK, KİMSEYE PEŞKEŞ ÇEKMEDİK, KİMSEYE RANT SAĞLAMADIK”
Altınordu ilçesinde gündeme gelen İmar konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Hilmi Güler, sözlerine şöyle devam etti:
“Kamuoyuna baktığınızda imarda biz suçlanıyoruz. Ancak baktığınız zaman derine indiğiniz zaman görüyorsunuz ki bu sıkıntıların temeli geçmiş dönemin hatalarından kaynaklanıyor. Biz geçmiş dönemin problemlerini hatta pisliklerini temizliyoruz. Göreve geldiğimiz zaman 5-6 çantacının çıkarı yerine 100 bin hemşerimizin hakkını koruduk. Yaptığımız bu çalışma ile hem şehri koruduk hem de vatandaşlarımızın hakkını korduk. Kimseye peşkeş çekmedik. Kimseye rant sağlamadık. Biz şu ana kadar 11 ilçenin imarını tamamladık. Aradan geçen 5 yıllık sürede bizden önceki dönemin rezilliğini onların yanlışlarını temizlemekle uğraştık. Hem doğru işler yaptık. Hem de geçmişin rezilliğini temizlemekle uğraştık.”
19 Danışmanı olduğu iddialarına da cevap veren Başkan Güler, “Yasal olarak benim 5 tane danışman atama hakkımız var. Yine rakibimizin yalan ve yanlış açıklamaları var. 19 adet danışmanımız olduğu yönünde bu tamamen yalan ve iftiradan ibarettir. Şu anda resmi 2 adet danışmanım var. Bunların hangi söylediğine inanalım. Neresinden tutsalar ellerinde kalıyor. Yalan ve dolanlarla nereye kadar gidebilecekler. Onların söylediğinin tam tersi olarak benim 800 bin danışmanım var. Hepsi ile görüşüp onlardan fikir aldığım değerli hemşerilerim var.”
Başkan Güler, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Şu an başka partiden aday olan malum şahıs kendi parti liderinin resmini bile kullanmıyor. Bu malum şahıs kendini halen geçmiş yıllarda olduğu gibi Belediye Başkanı zannediyor ki bazı arkadaşlarımızı tehdit ediyor. Onlara parmak sallıyor. Birde işin garibi sloganları var. Kaldığımız yerden devam diyorlar. Neye devam edecekler. Silahlı güvenliklerin olduğu bir yapıya mı devam edecekler? Yoksa bir il emniyet müdürünün tartaklanmasına mı devam edecekler? Gazetecilerin başına gelen hadiselere mi? Yoksa dayak ve tehditlere mi devam edecekler. Biz şehrimizin huzuru, sevgi ortamının bozulmamasına önem verdik. Aradan geçen 5 yılda şehirde kutuplaşma dahi yokken bu malum kişi Ordu’nun tüm dengelerini bozdu.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.