Başkanlar ve listeler

Partiler belediye başkan adaylarını, belediye meclisi ile il genel meclis listelerini belirlediler. Listeler eski tas eski hamam yenilenme olmadığı gibi parti içi çekişmelerden fazlasıyla nasiplerini almış. kamuoyunda parti tabanlarında oldukça tepki var. Bu tepkilerin oylara olumsuz şekilde yansıması kaçınılmaz.


Belediye ve il genel meclisleri ilin aynasıdır ilin günahını vabalını bu insanlar taşıyacaklar.şimdiye kadar görülen meclislerle ilgili şaibeler hiçbirzaman ortadan kalkmadı,aksine her dönem artarak devam etti.

Hemde rezillikler sokaklara taştı.Yerel yönetimler yasası heran uygulamaya konabilir.Ankara nın taşra belediyelerine yetki devri zor olsada mutlaka bir gün olacak.Büyük millet meclisi neyse ilin meclisleride aynı yetki ve öneme sahip olacaklar.


Partilerin hazırladığı listeler bunun için önemlidir.Hatır gönül işi listelet hazırlanmaz onun bunun adamı diye önüne geleni listeye koyamazsın.Akil,işini layıkıyla yapacak,yıpranmamış isimlere listelerde yer verilmeliydi.
Listelere bakıldığında siyaset hastalığı kendini göstermiş kriterler belirlenirken eş dost muhabbeti ön plana çıkmış.

Belirli isimler her dönem olduğu gibi yine iş başında.Seçimler olur koltuklarına otururlar sistem devam eder gider.Şimdiye kadar seçilen meclisler ordu ili ilgili ne gibi önemli kararlara imza atmışlardır bilinmez şehrin hali meydan da.


Belediye başkan adayları şimdilik kurumsal anlamda ziyaretler yapıyorlar henüz tam olarak sahaya inmediler.Şehirde seçim havası yok.İnsanların siyasete,siyasetciye olan güveni kaybolduğu için birde buna ekenomik sıkıntılar eklenince seçim havası olmuyor.

Yıllarca siyasetten siyasetciden nasibini almamış olan ilimiz böyle gelir böyle gider karamsarlığından haklı olarak kurtulamıyor. Vaadler yıllarca oy avcılığı üzerine yapıldığı için vatandaşın umudu kalmadı.Seçim zamanı görevini yapar sandığa gider bir dahaki seçime kadar Allahın selameti üzerlerine olur iş bu kadar basit.

Önceki ve Sonraki Yazılar